Ingezonden persbericht


Release date: November 7, 2008
Uitbreiding aandeelhouders vergroot slagkracht van Bridge

Nieuwe aandeelhouders vergroten slagkracht en helpen de ambitieuze plannen te realiseren.

's-Hertogenbosch, Nederland, 7 november 2008 - Bridge Equity Holding, het moederbedrijf van de Bridge Incubation Group, de belangrijkste internationale business incubator voor Independent Software Vendors, en 3 investeringsmaatschappijen hebben overeenstemming bereikt over de uitbreiding van het aandelenkapitaal. Johan Pellicaan, oprichter en CEO van Bridge zegt: "Toen we ruim een jaar geleden het idee hadden dat er goede mogelijkheden zouden kunnen zijn voor het in de markt zetten van softwarebedrijven, hadden we niet gedacht een jaar later met nieuwe aandeelhouders aan de tafel te zitten. De ideeën die wij hadden, hebben zich inmiddels vertaald in exclusieve contracten met een 5-tal softwarebedrijven uit ondermeer Engeland, Amerika en Canada. We zien nu dat de interesse uit de markt dusdanig is dat we grotere stappen moeten gaan nemen."

Grote internationale distributeurs zetten miljarden om in bekende producten. Bridge is het eerste bedrijf dat zich concentreert op kleinere softwarebedrijven en een volledige dekking biedt in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Pellicaan vervolgt: "Niet alleen hebben we inmiddels een aantal contracten met softwarefabrikanten, maar zien we ook een enorme potentie om de producten van deze fabrikanten daadwerkelijk aan de man te brengen. We zoeken met name naar unieke producten van kleine tot middelgrote softwarebedrijven, welke het gebruik van bestaande systemen verbeteren of optimaliseren.

Een mooi voorbeeld is de oplossing van Transpara. Met hun product Visual KPI is het mogelijk om 24/7 real-time alerts op je Smartphone te ontvangen en direct te analyseren wat er aan de hand is. Een oplossing die inmiddels door veel grote internationale ondernemingen zoals Nationalgrid, Research In Motion (RIM) en Pemex (de grootste oliemaatschappij van Mexico) in gebruik is genomen, maar in Europa nog weinig bekendheid heeft. De aantrekkingskracht van dergelijke producten is groot. Resultaat is dat een bedrijf als Acciona Energy in Spanje binnen enkele weken na de eerste kennismaking een intern developmentproject staakte ten gunste van Transpara.

Met veel grote namen en projecten in de pijplijn verwachten we de komende jaren hard te groeien en we gaan er dan ook vanuit dat onze gedachten en visie uitmonden in een snel groeiende onderneming die een belangrijke plaats in de IT wereld zal gaan innemen".

Volgens Geert van Etten, Directeur van Vemede Investors en lid van de Bridge Advisory Board waren juist het concept en de kennis van de markt de reden voor de 3 investeringsmaatschappijen om een deel van Bridge te kopen.

"De combinatie van de kennis van het Bridge Management samen met het concept dat ze ontwikkeld hebben, maakt het voor een softwarefabrikant heel aantrekkelijk om met Bridge in zee te gaan. Zeker nu de economie onder druk staat, zullen softwarebedrijven minder snel zelf een kantoor ergens in Europa opzetten. Door de kostenstructuur en synergy-voordelen van Bridge kan men toch een pan-EMEA spreiding bewerkstelligen" aldus van Etten.

Hij vervolgt: "De komende jaren verwachten we dat honderden automatiseringsbedrijven in de hele regio zaken gaan doen met Bridge en de producten van haar toeleveranciers gaan afnemen. Bedenk eens wat het zou kunnen betekenen wanneer een nieuw softwarebedrijf de Bridge services gaat gebruiken. Een dergelijke "turbo"start zou men nooit zelf kunnen realiseren".

De Bridge Incubation Group
De Bridge Incubation Group verzorgt de incubatie van softwarebedrijven binnen de EMEA markt. Bridge levert services op het gebied van business planning, partnerontwikkeling en -optmalisering, verkoop en marketing en fondswerving.

De snel groeiende ISV portfolio bestaat uit DigiLink Limited (Microsoft Office SharePoint Server productivity and optimization oplossingen), Orange Peel (Financial en HR Planning oplossingen voor Microsoft PerformancePoint Server), Qdabra Software (Enterprise development en management voor Microsoft InfoPath), Transpara (24/7 Real-time composite KPI oplossingen voor operationele data) en Xpertdoc (design van "dazzling" Microsoft Word gebaseerde rapporten, geautomatiseerde documenten en veelvuldig voorkomende rapporten waarbij uitgebreide verpersoonlijking noodzakelijk is).

Voor meer informatie, kijk op: http://www.BRIDGEincubation.com, www.OFFICEapplications.eu or www.MOSSapplications.com.



Ingezonden persbericht