Ingezonden persbericht


Persbericht

Maconomy: inkomsten en winst blijven stijgen in derde kwartaal 2008 ERP-leverancier groeit elf kwartalen op rij

Amstelveen, 7 november 2008 - Temidden van een wereldwijde financiële crisis zet Maconomy zijn groei voort. Maconomy, leverancier van software voor enterprise resource planning (ERP), presenteerde gisteren positieve resultaten voor het derde kwartaal van 2008. De inkomsten stegen met vijf procent naar DKK 52,6 miljoen en zelfs met tien procent na correctie voor valutawijzigingen. Ook in de Benelux liet Maconomy sterke groei zien: de inkomsten stegen met 176 procent tot DKK 4,7 miljoen in het derde kwartaal van 2008 (DKK 1,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar).

De inkomsten uit licenties stegen met acht procent (twaalf procent na valutacorrectie); een stijging die al veertien achtereenvolgende kwartalen aanhoudt. Het bedrijfsresultaat voor goodwill-amortisatie en afschrijvingen (EBITDA) steeg in lijn met verwachtingen van DKK 2,2 miljoen naar DKK 4,9 miljoen.

Maconomy handhaaft zijn eerdere verwachtingen voor 2008: jaarinkomsten van DKK 240 miljoen, waarvan DKK 75 miljoen uit licenties, en een EBITDA van DKK 10 miljoen. In het derde kwartaal tekende Maconomy samenwerkingsovereenkomsten met een aantal nieuwe klanten, waaronder diverse consultancy's. In Nederland waren dat onder andere consultancyfirma's. Everett en communicatieadviesbureau EMG.

"Maconomy heeft de afgelopen drie jaar ieder kwartaal groei laten zien. Met een sterke kwartaalprestatie in de huidige gevoelige markt bevestigen we een hoge mate van operationele controle over onze organisatie. Het is daarbij een indicatie van de groei die we de komende termijn verwachten te laten zien," aldus Hugo Dorph, CEO van Maconomy.

Over Maconomy
Maconomy is een leverancier van ERP-software voor zakelijke dienstverleners. De softwareoplossingen zijn gericht op financiële administratie, projectmanagement en -administratie, resourceplanning en traffic, Customer Relation Management, Human Resources, voorraden en abonnementen. Zakelijke dienstverleners zoals consultancy- en marketingcommunicatiebureaus hebben real-time inzicht in de bedrijfsprocessen, waardoor zij de bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. Maconomy heeft wereldwijd meer dan 100.000 gebruikers, waaronder Avnet Enterprise Solutions, CED-Groep, Deloitte, Edelman, VODW Marketing, KplusV, Lost Boys, Pricewaterhouse Coopers, KPMG, Deltares en Publicis Groupe. Maconomy A/S is opgericht in 1989 en het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen. Meer informatie over Maconomy vindt u op www.maconomy.nl.