NOVA

07-11-2008

Persconferentie Obama
De nieuw gekozen Amerikaanse president Barack Obama geeft vanavond in Chicago een eerste persconferentie na zijn overwinning dinsdag. In een hotel in Chicago is Obama samen met vicepresident Joe Biden en andere politici die in aanmerking zouden kunnen komen voor een ministerpost. Correspondent Willem Lust doet verslag.

Vooraf ontmoet Obama zijn economische raadgevers, onder wie de vroegere ministers van Financiën Larry Summers en Robert Rubin, de miljardair Warren Buffet en Paul Volcker, de vroegere voorzitter van de Fed. In de studio een gesprek met Roel Janssen, commentator van NRC Handelsblad en auteur van financiële thrillers. Over de toekomst van de economie onder Obama.

Geld van IJsland
Het kabinet is 'not amused' dat Noord-Holland, 22 gemeenten en een waterschapsbedrijf toch alleen hun miljoenen euro's aan spaartegoeden gaan terugvorderen uit IJsland. Het kabinet zal de actie blokkeren omdat die ingaat tegen de belangen van particuliere spaarders die geld in IJsland hebben weggezet. Peter Visser, gedeputeerde in Noord-Holland, volhardt toch in zijn actie en reageert in NOVA.

Pechtold-effect
Twee jaar geleden nog in de vernieling, nu aan een ware comeback bezig: D66. De leden stromen toe en dat is vooral te danken aan leider Alexander Pechtold. Hij is bij elk belangrijk Kamerdebat, zit in talkshows en heeft zich ontwikkeld tot een opinieleider die zijn eigen partij lijkt te overstijgen. Een reportage over de wedergeboorte van de partij, die morgen zijn congres houdt.

Joep Bertrams geeft zijn visie.

Bekijk ook de zetelverdeling in de nieuwste Politieke Barometer.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Stedman Graham, partner van Oprah, over vriend Obama De bewoners van rebellenland Oost-Congo
Minister Vogelaar verdedigt zich


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht