Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tacna, Peru 6 november 2008

Internationaal kunst- en theaterproject DESIERTO in Tacna (Peru) met als uitgangspunt de mogelijkheden van de openbare ruimte, staat onder druk door het uitroepen van de noodtoestand.

Op 30 oktober 2008 ging in de stad Tacna in het zuiden van Peru het project DESIERTO van start. DESIERTO is een samenwerkingsverband van de lokale theatergroep DeçiertoPicante, Theatre Embassy uit Amsterdam en het kunstenaarsnetwerk Cascoland. Kunstenaars en theatermakers uit Peru, Honduras, Nicaragua, Nederland, Zuid-Afrika en Groot Brittannië werken multidisciplinair samen met als uitgangspunt, bewustwording van de openbare ruimte en haar mogelijkheden. De start van het project valt onverwacht samen met het uitroepen van de noodtoestand in de doorgaans rustige stad Tacna.

De contradictie die hieruit ontstaat, werken met de openbare ruimte terwijl de openbare ruimte bezet is, benadrukt het belang van het uitgangspunt van DESIERTO; De beleving van de openbare is afhankelijk van het gebruik ervan.

De kunstenaars en theatermakers werken ondanks de moeilijke omstandigheden verder. Het programma van workshops en bijeenkomsten vinden plaats, alleen anders dan gepland en vooralsnog niet in de openbare ruimte. Allen bereiden zich voor om zodra de openbare ruimte weer teruggeven wordt aan de inwoners van Tacna, hen de schoonheid en mogelijkheden van diezelfde ruimte te laten beleven.

Check ook de website voor foto's en beeldmateriaal : www.theatre-embassy.org/desierto