Gemeente Dordrecht

Dag van de Mantelzorg 2008 in Dordrecht
Zorgen voor een ander is TOPsport!

Op vrijdag 7 november 2008 worden alle mensen in Dordrecht die zorgen voor een ander in het zonnetje gezet. De gemeente Dordrecht, MEE Zuid-Holland Zuid, DinamO en De Grote Rivieren organiseren twee bijeenkomsten. 's Middags is er een gezellige High Tea en 's avonds een swingend dansfeest. Tijdens de bijeenkomsten staat het thema centraal: Zorgen voor een ander is TOPsport!

Topsport
Mantelzorgers zijn mensen die vaak langdurig en intensief zorgen voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of beperkte partner of een andere naaste. In Nederland zorgen 2,4 miljoen mensen voor een ander. Dit betekent dat er in Dordrecht meer dan 17.000 mensen zorgen voor een ander. Van deze groep weet veertig procent niet van zichzelf dat ze mantelzorger zijn. Net als topsporters leveren mantelzorgers een topprestatie: ze tonen discipline, hebben vaak een beperkt sociaal leven en gaan door bij tegenslagen. Daarom krijgen mantelzorgers op 7 november de aandacht en waardering die ze verdienen.

Programma
Wethouder A.T. Kamsteeg (Welzijn) opent de dag met een High Tea die duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de High Tea is er een verloting van verwenbonnen en worden er ontspanningsoefeningen gedaan. Oo k komt gastspreker Irma van Milt (bekend van het Alzheimer Café) aan het woord. De avond staat in het teken van een swingend dansfeest. Van 21.00 uur tot 00.00 uur is er live muziek, een workshop dansen en een spreker. Beide bijeenkomsten vinden plaats in het BeneVia Muziekcentrum (Spirea 7) in Dordrecht.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Sanne den Oudsten via het Servicepunt MEE Zuid-Holland Zuid, telefoonnummer (0900) 202 06 72 of mail naar servicepunt@meezhz.nl. Aanmelden kan tot 3 november 2008. Kijk ook op: www.mee-zuidhollandzuid.nl.

Bent of kent u iemand die zorgt voor een ander en die niet kan of wil komen naar de georganiseerde activiteiten op 7 november? Geef hen dan via het Servicepunt van MEE Zuid-Holland Zuid op voor een verwentasje.

Datum 24 oktober 2008
Redactie Wilma de Jong
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 84 57
Informatie Sanne den Oudsten
MEE Zuid-Holland Zuid
T (0900) 202 06 72