Gemeente Delft

nummer 80 - BHID
datum 30 oktober 2008

Ernstige verkeershinder A13 tussen Ypenburg en Kleinpolderplein Werkzaamheden A13 worden hervat op 7 november

De werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel onder de A13 door de gemeente Delft, worden in het weekend van 7 november aanstaande hervat. Van vrijdag 7 november 21.00 uur tot maandag 10 november 05.00 uur worden de rijstroken van de A13 ter hoogte van Delft-Zuid in beide richtingen tijdelijk verlegd en versmald tot twee rijstroken. De maximumsnelheid wordt verlaagd naar 70 km/uur. Oprit Delft-Zuid (10) richting Den Haag blijft daarbij afgesloten tot maandag 10 november 05.00 uur. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

Omleidingsroutes

. Verkeer vanuit Amsterdam en Schiphol richting Rotterdam en Breda wordt omgeleid via de A2 richting Utrecht;
. Vanuit het zuiden van het land wordt verkeer in de richting Den Haag en Amsterdam omgeleid via de A27 en A2 richting Utrecht;
. Verkeer vanuit Pijnacker richting Delft, Den Haag en Amsterdam wordt omgeleid via de N470 en de A4;
. Verkeer vanuit Zoetermeer richting Rotterdam wordt omgeleid via de N470 en N471;
. Verkeer vanuit Rijswijk en Den Haag-Zuid richting Rotterdam wordt omgeleid via de A4 richting Delft-Zuid en de N470. Alle omleidingsroutes worden op borden aangegeven. Verkeer op de omleidingsroutes moet rekening houden met extra drukte.

Routeadvies
Door Rijkswaterstaat zijn waar mogelijk maatregelen genomen ter bevordering van de doorstroming. Zo zijn er op de A13 kentekenregistratiecamera's geplaatst. De camera's worden ingezet om de verkeersintensiteit te meten en om actuele reistijdeninformatie te verkrijgen. Daarmee wordt via tekstkarren langs de weg een routekeuze advies verstrekt aan de weggebruiker. De verkregen informatie wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en de camera's registreren ook geen (snelheid)overtredingen.

Alternatief vervoer
Rijkswaterstaat biedt alternatief vervoer aan in de vorm van het 'vanAnaarBeterkaartje'. Op zaterdag 8 november en zondag 9 november kan tussen Rotterdam en Den Haag voordelig worden gereisd met de trein en de metro. Op het traject Rotterdam Centraal - Den Haag Centraal van de NS reist men voor 2 euro met het vanAnaarBeter-treinkaartje. Dit kaartje is te koop bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop 'Acties/Evenementen'. Met de RandstadRail (RET) kan tussen Rotterdam Hofplein en Den Haag Centraal voor 2 euro worden gereisd met het RET vanAnaarBeter-kaartje. Dit kaartje is te koop bij de Verkoop- en -informatiepunten van RET, bij de RET servicewinkel of via www.retwebshop.nl Vergeet niet het vanAnaarBeterkaartje te stempelen.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl Op deze website is ook een factsheet met informatie over de afsluitingen en de omleidingsroutes te downloaden. Actuele verkeersinformatie verkrijgt men via de lokale en landelijke radiozenders en de teletekstpagina's 730, 731 en 732.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -