Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 31 oktober 2008

Laatste verkeersafsluiting Nieuwe Schermerweg

Voor de werkzaamheden aan het project Bus-On-Line wordt een deel van de Nieuwe Schermerweg voor de laatste keer in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Vanaf vrijdag 7 november 20.00 uur tot maandag 10 november 05.00 uur kan het verkeer geen gebruik maken van de Nieuwe Schermerweg tussen de Rijnstraat en de Omval.

De afsluiting is nodig voor de reconstructie van de kruising Edisonweg / Saturnusstraat. De Omval, tuincentrum Ranzijn, restaurant De Alkmaarse Poort en de N242 richting Haarlem zijn vanaf de N242, N243 en N244 bereikbaar. Na de afronding van de werkzaamheden wordt de nieuwe kruising gelijk in gebruik genomen.

Omleidingen
Het centrum van Alkmaar blijft via Overstad, waar voldoende parkeergelegenheid is, goed bereikbaar. Het verkeer wordt tijdens deze werkzaamheden via de volgende wegen omgeleid;
. verkeer uit het zuiden richting het centrum wordt omgeleid via de Vondelstraat
. verkeer vanaf Heerhugowaard richting het centrum wordt omgeleid via de Nollenweg / Zeswielen / Frieseweg
. verkeer vanuit het centrum richting de ring (N242) wordt omgeleid via de Kanaalkade / Helderseweg

Connexxion
De bussen van Connexxion met de lijnen 123- 127- 130- 160- en 162 rijden tijdens de afsluiting een omleidingsroute. De bussen stoppen niet bij de haltes (in beide richtingen) aan de Nieuwe Schermerweg. Het station Alkmaar is het in- en uitstappunt voor de lijnen 123- 127- 130- 160- en 162, alsook het overstappunt voor de lijnen 22 en 155 voor de richting Kanaalkade.

Afsluiting Friesebrug
Direct na de openstelling van de Nieuwe Schermerweg wordt de huidige Friesebrug vijf dagen afgesloten voor het verkeer. De afsluitingen zijn door de stadsregisseur in overleg met verschillende belanghebbenden na elkaar gepland. Dit om de overlast en onduidelijkheid voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. Nico Alsemgeest: "De gemeente en ondernemers zijn het erover eens dat Alkmaar tussen 15 november en 5 januari goed bereikbaar moet zijn om iedereen de gelegenheid te geven inkopen voor de feestdagen te doen."

Werk in uitvoering
De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.

Meer informatie:
Gemeente Alkmaar, afdeling Communicatie, (072) 548 9555.


-----------------------


---- --