Ingezonden persbericht


TAC verlichtende tussenstop tijdens GLOW
Lichtgevend eten, interactieve tafels en 'lichte' films

Het Temporary Art Centre (TAC) biedt haar bezoekers tijdens GLOW 2008 een plek om tot rust te komen en tegelijkertijd nieuwe indrukken op te doen. Van 7 november tot en met 16 november is iedereen van harte welkom om op de helft van de GLOW-route een tussenstop te maken bij TAC. Voor een filmpje in Back Alley Cinema, typisch GLOW-eten en -drinken of om plaats te nemen aan de interactieve dinertafels.

Een antieke graanglijbaan die werd gered uit een oude graanmolen in Parijs verlicht de hoofdingang. Speciaal voor GLOW transformeert Atelier Lammers deze 18 meter lange wokkel tot lichtobject. Eenmaal binnen kan men aan de slag met Project ION. Trifid Digital Creations heeft hiervoor vier interactieve tafels ontworpen op basis van een beamerprojectie, tekentablets en een flash-applicatie. Bezoekers kunnen hiermee informatie opzoeken over wat GLOW nog meer te bieden heeft of eigen ideeën uitwerken op een digitaal schetsvel maar ook bestaat de mogelijkheid om samen een boeiend spel te spelen.

Even de inwendige mens versterken? Dat kan ook bij TAC. Maak een keuze uit de intrigerende GLOW menu's van de Hartendames. Even op adem komen, lekker genieten van een hapje en een drankje. Daarna nog een filmpje pikken in de Back Alley Cinema? Drie armetierige lampjes schijnen hun schaarse licht uitnodigend op een klapstoel. Neemt u plaats! Verlicht uw geest met een onverwachte oase luminicerende beelden. In het duister van de stad vindt u de pareltjes van de Back Alley Cinema. Met (korte) films van Marrit Snel, Jan Willem Deiman en Roy de Haan.

TAC is tijdens GLOW geopend van zondag tot en met donderdag van 18:00 tot 23:00 uur, en op vrijdag en zaterdag van 18:00 tot 00:00 uur.

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Eindhoven, City Dynamiek en Woonbedrijf.

Op onderstaande dagen ook in TAC:

8 nov DATES

aanvang: 21:00 tot 02:00 uur
11 nov Film in Brabant: Kort
aanvang: 20:00 tot 23:00 uur
13 nov TAClive: The Professional Skaters (NO/NL) en Trio Vagevuur aanvang: 20:00 tot 00:00 uur
14 nov Blunt Axe Glow Night
aanvang: 21:00 tot 02:00 uur
16 nov TAClive, matinee: Said The Shark (CAN/DK) en The Show Is The Rainbow (USA) aanvang: 15:30 tot 19:00 uur

Bovenstaande programma's zijn gratis toegankelijk. Voor meer informatie kijk op de website www.tac.nu.
---

REDACTIE
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Lotte Smits, 040-2461325 of lotte@tac.nu.

Temporary Art Centre
Het Temporary Art Centre (TAC) is hét platform van culturele productie en performance, een combinatie van bedrijfsruimtes voor de culturele sector én een jong experimenteel podium voor de stad en de regio. TAC biedt een breed scala aan exposities, concerten, theatervoorstellingen en cross-over projecten en participeert in themaprojecten zoals de Dutch Design Week. Het unieke gebouw in het centrum van Eindhoven omvat, naast circa 2.000 m² zalen en projectruimtes, een tachtigtal individuele ateliers, kantoren en werkplaatsen voor een breed scala van creatieve ondernemers en kunstenaars.

www.tac.nu

Programmering tijdens GLOW

DATES

Beeldmakers en muzikanten presenteren de resultaten van hun bijzondere ontmoetingen. Zes koppels hebben de afgelopen weken samen gewerkt aan een beeldend product en deze presenteren zij op 8 november in TAC óf 21 november in WEI. Vanavond in TAC: Madeleine Sars (fotografie) & The Mariños (surf), Sabijn Peeters (multimedia vormgever) & Frank Veenstra (singer songwriter en Bas Berends (fotografie) & Hijos de Mayo (stoner). De deelnemende bands zullen deze avond ook optreden.

Film in Brabant: Kort

De vereniging van Brabantse Filmtheaters (VBF) presenteert opnieuw een editie van Film in Brabant: Kort, met de beste Brabantse afstudeerfilms. Dit is dé kans om kennis te maken met de Brabantse talenten van de toekomst. Een divers programma dus, waarin creativiteit de hoofdrol speelt, met fictie, documentaire en animatiefilm van AKV St. Joost, Design Academy, Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) en de Nederlandse Film en Televisieacademie (NFTA).

TAClive: The Professional Skaters en Trio Vagevuur

The Professional Skaters is het samenwerkingsproject van Tilburger Wouter Jaspers en de Noor Sten Ove Toft. Als The Professional Skaters laten beide geluidskunstenaars alle conventies van de hedendaagse experimentele muziek achter zich om zich te richten op de essentie van geluid: ruis, gemaakt met zelfgebouwde instrumenten. Verwacht geen subtiele dronesets of rustieke geluidsgolven, maar agressieve sets ondersteund door een confronterende visuele show. Spoedig verschijnt de eerste cd van beide heren op 't Tilburgse Vatican Analog label en wordt de gehele maand november door Europa getoerd.

Trio Vagevuur is de samenkomst van synthesizer tweaker Rien Daamen, homestudio-zetbaas annex pornomuziekproducent Krijn Hendriksen en de tekstklanken van de experimentele dichter ACG Vianen heeft geleidt tot gestructureerde technologische chaos. Zij brengen diverse geluidsimprovisaties variërend van rustige geluidslandschappen tot ontploffende klankerupties en agressieve ruispatronen. Blusdeken verplicht! Het vuur zal u aan de schenen worden gelegd.

Blunt Axe Glow Night
Blunt Axe muzieksessie met VJ's, Boselielighteffects & mystery guests! Het wordt wederom een "dampende" impro/jam avond van soundscapes tot poetry en van hiphop tot freefunk! Deze avond spelen o.l.v. @rock: VONK feat. KAT on vocals en the INSTRUMENTALZ feat. Niels Duffhues.

TAClive: Said the Shark (CAN/DK) en The Show Is The Rainbow (USA) De Canadese/Deense band Said the Shark draait om de charismatische zangeres Maya Saxell wiens fluisterende stem doet denken aan Cat Power of P.J. Harvey. Verwacht een intieme show die je de adem zal benemen! The Show Is The Rainbow is een eenmansband van Darren Keen uit Nebraska. Hij maakt electro-rock die je doet denken aan The Faint, maar ook aan de Nederlander Harry Merry. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg? Die vlieger gaat niet op met deze compleet gekke Keen!

Lotte Smits

Temporary Art Centre - TAC

Communicatie

Vonderweg 1

5611 BK Eindhoven

040-2461325
lotte@tac.nu

www.tac.nu

---- --