Ingezonden persbericht


3 november 2008

P e r s b e r i c h t

Zelfstandig en onafhankelijk wonen voor mensen met een lichamelijke handicap Fokus opent deuren op twaalf locaties tijdens landelijke themaweek

Fokus organiseert van 7 tot en met 13 november op twaalf locaties verspreid over het land open dagen voor iedereen die nieuwsgierig is naar het Fokuswonen. De open dagen worden georganiseerd in het kader van de Week van de Chronisch Zieken. Fokus maakt onafhankelijk en zelfstandig wonen voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap mogelijk. Tijdens de open dagen zijn er onder andere rondleidingen en demonstraties van hulpmiddelen. Een overzicht van alle open dagen is te vinden op www.fokuswonen.nl.

Fokus biedt met de open dagen belangstellenden de kans kennis te maken met het Fokuswonen. De open dagen zijn vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen een Fokuswoning bekijken en informatie inwinnen bij medewerkers en cliënten. Er worden demonstraties gegeven. Zo kunnen bezoekers zien en desgewenst ervaren hoe het is met een tillift verplaatst te worden. Verder worden er diverse feestelijke activiteiten georganiseerd.

Fokus is de organisatie die verspreid over heel Nederland mensen met een ernstige lichamelijke handicap mogelijkheden biedt om onafhankelijk en zelfstandig te leven. In Nederland zijn momenteel 87 Fokusprojecten gerealiseerd, met circa 1300 cliënten. Een Fokusproject (ADL-cluster) bestaat uit 12 tot 20 woningen die verspreid in een woonwijk staan en een hulppost van Fokus. Fokuswoningen zijn volledig aangepaste, gelijkvloerse huurwoningen, eigendom van een woningcorporatie. Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Het bijzondere van Fokus is dat de dienstverlening gebeurt op afroep en op aanwijzing van de cliënt, gedurende 24 uur per etmaal. Kwaliteit, samenwerking en klanttevredenheid staan daarbij centraal.

De Week van de Chronisch Zieken is een landelijke themaweek. In het kader van de week worden enkele honderden activiteiten georganiseerd. Doel is aandacht te vragen voor de positie van chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking.