Mary Poppins nieuwe open einde musical Fortis Circustheater

07/11/2008 06:00

Joop van den Ende Theaterproducties

Mary Poppins wordt de nieuwe open einde productie van Joop van den Ende Theaterproducties in het Fortis Circustheater in Scheveningen. De musical, gebaseerd op de verhalen van P.L. Travers en de succesvolle Disney film, is een coproductie in samenwerking met Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh. Mary Poppins zal in het theaterseizoen 2009/2010 in première gaan. Wie de hoofdrollen gaan vertolken, is nog niet bekend. De audities starten deze maand.

Erwin van Lambaart, producent en algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties: "Na het grote artistieke en commerciële succes van Londen en New York ben ik erg blij dat Mary Poppins straks in het Fortis Circustheater in Scheveningen komt te staan. Speciaal voor Nederland zullen we de komende maanden werken aan een aantal aanpassingen. De show en het theater hebben alles in zich om er een spectaculaire musical van te maken. Het creatieve team met onder anderen decor- en kostuumontwerper Bob Crowley (Aida en Tarzan) heeft het klassieke verhaal een jonge, moderne, en kleurrijke draai gegeven. Zijn werk en de uitbundige choreografieën op de beroemde vrolijke liedteksten oogsten internationaal al veel lof."

De musical Mary Poppins vertelt het wereldwijd bekende verhaal van supernanny Mary Poppins. Op opmerkelijke eigentijdse wijze oefent zij haar rol als nanny uit bij de familie Banks. Mary Poppins verschijnt als de vader afwezig is om zijn carrière na te jagen. Ze verdwijnt met haar paraplu weer op magische wijze wanneer de vader voldoende aandacht aan zijn gezin besteedt.

De musical won twee Olivier Awards (Best Theatre Choreography en Leading Actress) en een Tony Award (Best Scenic Design). De filmversie van Mary Poppins was het filmdebuut van Julie Andrews waarvoor zij bekroond werd met een Oscar. In totaal won de film maar liefst vijf Oscars. Beroemd uit de film is met name ook het fantasiewoord supercalifragilisticexpialidocious en het gelijknamige nummer.

Het creatieve team van Disney Theatrical Productions en Cameron Mackintosh wordt geleid door regisseur Richard Eyre. Matthew Bourne is, met co-choreograaf Stephan Mear, verantwoordelijk voor de choreografie. Bob Crowley heeft de decors en kostuums ontworpen. Lichtontwerp door Howard Harrison, geluidsontwerp van Paul Groothuis en de muzikale arrangementen zijn van William David Brohn. Voor de Nederlandse productie zal Stephan Brooker de muzikale supervisie hebben, de regie is in handen van James Powell en choreografie van Geoff Garratt. Producent van Disney Theatrical Productions is Thomas Schumacher.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/