Ingezonden persbericht


BackupAgent slaat grote slag in Amerika

DS3 DataVaulting-klanten profiteren van automatische en veilige backup van bedrijfskritische data

Delft, 7 november 2008 BackupAgent, dé toonaangevende aanbieder van online backup-diensten, heeft een strategische overeenkomst getekend met DS3 DataVaulting. Met deze overeenkomst kan DS3 diensten aanbieden aan zijn zakelijke klanten voor een automatische backup en bescherming van bedrijfskritische data.

DS3 is een gerenommeerde aanbieder van databeheeroplossingen en het eerste bedrijf in de Verenigde Staten, dat zijn klanten één petabyte* aan opslagcapaciteit biedt. Een van de diensten die zijn voortgekomen uit de samenwerking tussen BackupAgent en DS3 DataVaulting, is de Laptop Solution . Dit is een applicatie die de gebruiker op (zijn zijn of haar)laptop zet en met een paar muisklikken configureert. Dit gebruiksvriendelijke programma maakt een backup van laptopbestanden zonder dat de gebruiker iets merkt of hoeft te doen. Vier beveiligingsniveaus zorgen ervoor dat alleen medewerkers met autorisatie toegang hebben tot de bestanden via de webportal. IT-medewerkers kunnen de toegang vanuit één centraal punt regelen. In rapportages is precies te zien hoeveel bestanden een gebruiker opslaat.

Organisaties zoeken naar een manier om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Werkgevers willen betrouwbare productiviteitsverhogende oplossingen zonder concessies te doen aan de veiligheid , zegt Stacy Hayes, medeoprichter en COO van DS3. De dienstverlening van DS3 DataVaulting draait op de toonaangevende technologie van BackupAgent. Hiermee profiteren onze klanten mkb-bedrijven, enterprises en (lokale) overheden van geavanceerde backup- en herstelmogelijkheden waarmee ze hun bedrijfskritische gegevens veiligstellen. Deze nieuwste innovatie onderstreept onze inzet om bedrijven oplossingen te leveren, waarmee ze controle houden over hun eigen informatie

We hebben gekeken naar partners die onze passie voor innovatieve databackup-diensten delen. DS3 DataVaulting stak daar met kop en schouders bovenuit , zegt Edward van der Jagt, directeur Sales bij BackupAgent. Vertrouwen en betrouwbaarheid staan bij ons voorop als het gaat om bedrijfskritische gegevens. Daarom is dit een absolute win-win voor onze gezamenlijke klanten. Met een continu groeiende groep van tevreden partners bewijzen wij dat onze oplossing een van de meest succesvolle op de markt is.


* 1 petabyte (PB) = 1.000 terabyte (TB).

# # #

Over DS3 DataVaulting

DS3 DataVaulting is opgericht in 2002. Het bedrijf levert off-site en online databackup- en datahersteldiensten. Hiermee zijn klanten in staat snel en veilig bestanden, databases en besturingssystemen op te slaan en te herstellen. DS3 DataVaulting is de leverancier van backup-diensten in Noord-Amerika, die zijn klanten één petabyte aan beveiligde datacapaciteit biedt. DS3 DataVaulting gebruikt de meest geavanceerde software voor het plannen en uitvoeren van backups. Software van DS3 DataVaulting detecteert alleen veranderingen op blokniveau en slaat deze op. Dit verkleint de hoeveelheid backup-data die dagelijks wordt verzonden. De data wordt on-site gecomprimeerd en versleuteld, en via het internet verzonden naar de datavault van DS3 DataVaulting. Gebruikers die gegevens willen herstellen, hebben 24/7 toegang tot hun backup-bestanden. Wanneer bedrijven bij calamiteiten grote hoeveelheden gegevens willen herstellen, gaat dit via strikte Service Level Agreements (SLA s).

Ingezonden persbericht