Van Lanschot Bankiers


Van Lanschot Bankiers neemt ING Private Banking Curacao over

Van Lanschot Bankiers maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met ING Bank over de overname door Van Lanschot Bankiers (Curaçao) N.V. van de Private Banking activiteiten van ING Bank N.V. op Curaçao.

Van Lanschot is sinds 1976 actief op Curaçao met dienstverlening op het gebied van Private Banking, Vermogensbeheer en Trust. De overname leidt tot een vergroting van de klantenbasis en een verhoging van de Assets under Management van Van Lanschot Curaçao.

De transactie past binnen het streven van Van Lanschot om voor Nederlandse en Belgische Private Banking klanten een breed en hoogstaand dienstverleningspalet aan te bieden. Met haar kantoren in Zwitserland, Luxemburg en Curaçao biedt Van Lanschot een oplossing voor cliënten die behoefte hebben aan internationale vermogensregie, via het internationaal structureren en beleggen van vermogen.

Van Lanschot Bankiers en ING hebben de intentie om de feitelijke overdracht nog in 2008 te laten plaatsvinden. De overname vindt plaats op voorwaarde van goedkeuring door de toezichthouder, de Bank van de Nederlandse Antillen.

's-Hertogenbosch, 7 november 2008

Perscontacten Van Lanschot: Etienne te Brake, Woordvoerder Corporate Communicatie
Telefoon +31 (0)73 548 30 26; mobiel +31 (0)6 125 05 110; e-mail e.tebrake@vanlanschot.com

Investor Relations Van Lanschot: Geraldine Bakker-Grier, Manager Investor Relations
Telefoon +31 (0)73 548 33 50; mobiel +31 (0)6 139 76 401; e-mail g.a.m.bakker@vanlanschot.com