Politie Amsterdam-Amstelland



Skimmer aangehouden / A.J. Ernststraat (07/11/08)

De politie van bureau van Leijenberghlaan heeft woensdagavond om 21.30 uur een 21-jarige man op heterdaad aangehouden in het Gijsbrecht van Amstelpark. De man wordt ervan verdacht skim apparatuur te hebben aangebracht bij een pinautomaat in de A.J. Ernststraat. Toen een surveillancevoertuig langs de pinautomaat reed trokken twee mannen de aandacht van de politie. De mannen renden weg in de richting van het Gijsbrecht van Amstelpark.

Een van de mannen kon met inzet van een politiehond worden aangehouden nadat hij zich in de bosjes had verstopt. Camerabeelden hebben uitgewezen dat de mannen eerder op de avond de skimapparatuur hadden aangebracht. De aangehouden man heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek en zoekt nog getuigen die mogelijk hebben gezien dat de apparatuur werd aangebracht. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Auto-inbreker aangehouden / Willemsparkweg (07/11/08)

Een oplettende getuige heeft de politie donderdagmorgen op het spoor gezet van een autokraker die op dat moment inbrak in een geparkeerde auto. Rond tien uur zag de getuige dat de inbreker zijn slag sloeg waarna ze de politie belde en de man bleef volgen tot agenten hem konden aanhouden op de Vossiusstraat.

De verdachte, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, vernielde de ruit van een auto waarin op de achterbank een tas stond. De man, die al eerder voor auto-inbraken werd aangehouden, liep daarna weg maar had niet gerekend op de getuige. Die leidde de politie naar de dader die zich op de Vossiusstraat al van zijn muts en de gestolen tas had ontdaan. Na zijn aanhouding vonden agenten in de buurt ook de tas terug. In de praktijk blijkt nog altijd dat het achterlaten van waardevolle voorwerpen in een auto meer risico geeft om slachtoffer te worden van inbraak. Bedenk daarom: Niets erin! = Niets eruit!