Persbericht

McGregor Fashion Group kiest CODA 2control Consolidation voor kwalitatieve rapportage

Modehuis brengt rapportagecyclus terug van twaalf naar vijf werkdagen

Nieuwegein, 7 november 2008 - McGregor Fashion Group zet CODA 2control Consolidation in voor consistente financiële rapportages en consolidatie. Het internationale modehuis wil zo de kwaliteit en de transparantie van de financiële rapportages vergroten. McGregor verwacht hiermee de rapportagecyclus op termijn terug te dringen van twaalf naar vijf werkdagen.

Sneller
Met CODA wil McGregor een beter en sneller inzicht krijgen in de financiële informatie van de diverse bedrijfsactiviteiten. Hierdoor kan de strategie tijdiger en beter worden bijgestuurd. CODA 2control Consolidation levert een scala aan opties voor de operationele financiële controle en statutaire groepsboekhouding. Daarnaast is de software voorzien van rapportage- en multidimensionele analysetools. Met CODA is het mogelijk om duaal te rapporteren onder lokale GAAP en IFRS.

We hebben voor CODA 2control Consolidation gekozen omdat de software het beste aansluit op onze wensen , zegt Remco Vermeij. We missen een goede audittrail en het is niet gemakkelijk een goede splitsing te maken tussen de verschillende rapportagetools van onze 37 reporting entities. Daarnaast neemt het handmatig rapporteren zoals we nu doen veel tijd in beslag.

McGregor Fashion Group is met de merken McGregor en Gaastra één van de meest succesvolle modehuizen in het hogere marktsegment. De merken worden verkocht in ruim 3.000 winkels wereldwijd, daarnaast beschikt McGregor over 110 eigen winkels verdeeld over twaalf Europese landen. Met een gloednieuwe nieuwe winkel in Boston keert het oorspronkelijk Amerikaanse merk terug naar zijn wortels. Als de winkel aanslaat, dan is een verdere uitbreiding in de USA een mogelijkheid. De organisatie moet er dan wel klaar voor zijn , zegt Remco Vermeij, CFO bij McGregor.

(278 woorden)