Gemeente Bronckhorst

Dik Nas legt functie van wethouder van de gemeente Bronckhorst neer

Dik Nas besloot vandaag af te treden als wethouder van de gemeente Bronckhorst. Sinds de herindeling was hij wethouder van Bronckhorst en daarvoor werkte Nas ook drie jaar in dezelfde functie in Hummelo en Keppel. Hij heeft zijn wethouderschap in deze jaren met veel plezier uitgeoefend. Zijn belangrijkste verdiensten liggen op het gebied van sociale zaken. Wethouder Nas maakte zich sterk voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving. De gemeente is onder meer trots op zijn bijdragen aan de totstandkoming van het minimabeleid van de gemeente Bronckhorst, het aanbestedingsbeleid voor de SW-bedrijven (Delta/Wedeo) en de wijze waarop de contractvorming en werkwijze met deze organisaties gebeurt. Ook het mede mogelijk maken van de 1e lijns gezondheidsvoorziening in het oude gemeentehuis in Hoog-Keppel is aansprekend.

Als reden voor zijn vertrek geeft Dik Nas aan dat hij enkele keren met het college van inzicht verschilde over opereren en functioneren. Dit leidde ertoe dat hij een aantal malen in een minderheidspositie terechtkwam. Om dit niet langere tijd te hoeven voortzetten, meent Dik Nas ruimte te moeten maken voor een opvolger met te zeggen dat Bronckhorst zich in de afgelopen vier jaar gekenmerkt heeft door een harmonieus optreden van het college en constructief opstellen van coalitie en gemeenteraad.

Dik Nas was onder meer verantwoordelijk voor werk, inkomen en zorg, de Wet maatschappelijke ondersteuning, volksgezondheid, publiekszaken en informatisering/automatisering. De coalitie CDA/PvdA blijft in stand. De PvdA hoopt zo snel mogelijk een opvolger bekend te maken.

Hengelo (Gld), 7 november 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met burgemeester Henk Aalderink, tel. (06) 12 35 08 70 en/of PvdA-fractievoorzitter Antoon Peppelman, tel. (06) 53 96 48 51


---- --