BAM ontdekt geneeskrachtig kuurwater bij de Noord-Hollandse kust


Eerste officiële kuuroord bij de Noordzeekust

DIRKSHORN, 20081107 -- Verschillende rapporten gaven aan dat er zich onder de grond van het Noord-Hollandse plaatsje Dirkshorn ( 8 km van het Noordzeestrand bij Bergen, ca 50 minuten van Amsterdam ) geneeskrachtig kuurwater zou bevinden. De afgelopen maanden is er geboord om vast te stellen of dat ook daadwerkelijk het geval is en wat de kwaliteit van dit mogelijke kuurwater zou zijn. Half oktober zijn door onderzoeksinstituten `TNO' en `Silu/Geochem Research' de resultaten van het boren opgeleverd. En die zijn positief. Waarmee vast is komen te staan dat er zich onder de gronden van Dirkshorn daadwerkelijk geneeskrachtig bronwater bevind. .

Eerste kuuroord bij de Randstad
Er is een plan gemaakt en is grond aangekocht om op 35 hectare een luxe Kuuroord te ontwikkelen.
R.J. Lampers directeur van KuurResort Noordzee BV, initiatiefnemer van het plan, dat samen met BAM Vastgoed wordt ontwikkeld: "Volgens de analyses voldoet het water onder het resort aan de criteria die Duitsland stelt m.b.t. het predicaat van `Heilwasser'. We hanteren de Duitse uitgangspunten, omdat daar met meer dan 300 kuuroorden sprake is van een sterke kuurcultuur. Ons land, met slechts vier kuuroorden kent geen kwalificatiesysteem, iedere sauna kan zich `kuuroord' noemen. De vier Nederlandse kuuroorden bevinden zich in Limburg, Gelderland en Groningen. Het aantal bezoekers bij die kuuroorden ligt tussen de 220.000 en 360.000 gasten per jaar. Dit zal dus het eerste officiële kuuroord worden in het westen van ons land."
.
Combinatie Hotel, vakantiehuizen, Kuuroord en medische kliniek
.
Het plan dat Waterlands, Nordsea Spa & Country Resort is genoemd, bevat naast de mogelijkheid van een kuurcentrum, een hotel met congres- en vergaderfaciliteiten, restaurants, 285 vakantiewoningen, sport- en fitnessfaciliteiten ook de integratie van privéklinieken binnen het resort.
In 2009 wordt op loopafstand een 18 holes golfbaan geopend. Lampers, "We denken aan ondermeer aan samenwerking met medische ondernemers op het gebied van cosmetische behandelingen. Dit zijn over het algemeen poliklinische behandelingen, waarna er een korte periode van controle moet plaatsvinden. Wat is er dan praktischer dan op loopafstand van de kliniek even voor een weekje een hotelkamer of een vakantiehuis te boeken. Uitgerust en wellicht ten dele weer nieuw kom je weer thuis. Maar je kunt ook denken we aan een tandheelkundige kliniek, oogspecialisten, MRI scans, nierdialyse, orthopedische behandelingen ed. De combinatie van een kliniek met geïntegreerd hotelkamers en vakantiehuizen, en begeleide zorg levert niet alleen een aantrekkelijker product op, maar zal ook de kosten van de zorg kunnen drukken, een actueel onderwerp, aldus Lampers. De onderneming is samen met BAM vastgoed in overleg met verschillende partijen om binnen het resort om de beoogde faciliteiten te exploiteren.





KuurResort Noordzee BV