Nieuwe editie Amateurkunstproject Ontdek je plek


NOORD-VELUWE, 20080318 -- Sinds 2004 wordt op de Noord-Veluwe de regionale simultaantentoonstelling "Ontdek je plek" georganiseerd voor amateurkunstenaars uit de regio. De vierde editie zal dit jaar plaatsvinden van 7 november tot 5 december 2008. Het thema is "Maskerade". Alle amateurkunstenaars worden van harte uitgenodigd om voor 1 juli 2008 een kunstwerk in te zenden voor deze tentoonstelling.

Simultaantentoonstelling
De simultaantentoonstelling bestaat uit 6 kleinere tentoonstellingen die tegelijkertijd te zien zijn in de gemeenten Epe, Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek.
Het doel van het project is om amateurkunstenaars uit de regio een podium te bieden om hun werk te tonen en zo in een breed verband zichtbaar te maken wat de Noord-Veluwe aan amateurkunst in huis heeft.

Maskerade
Dit jaar is het thema van de tentoonstelling "Maskerade". Aan de deelnemende kunstenaars wordt gevraagd om dit thema op een persoonlijke en originele wijze invulling te geven. Het materiaal en de techniek zijn daarbij vrij. Schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek, textiel of spannende combinaties hiervan: het is allemaal mogelijk! Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 1 juli 2008. Er is een maximum gesteld aan het aantal werken dat tentoongesteld zal worden, dus tijdig inschrijven wordt aangeraden.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor scholen om deel te nemen aan het project. Leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs kunnen zich klassikaal opgeven voor deelname. Naar keuze kan deze deelname ondersteund worden door workshops beeldende kunst. Deze worden gegeven door De Hank, centrum voor kunst en cultuureducatie in Heerde en Mamuze in Epe.

Gebiedsgericht Cultuurbeleid Noord-Veluwe
Het project Ontdek je plek is één van de activiteiten die wordt georganiseerd in het kader van Gebiedsgericht Cultuurbeleid Noord-Veluwe, een cultureel samenwerkingsverband tussen de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek, de Stichting voor Kunst en Cultuur Gelderland en de Provincie Gelderland. De organisatie van het project is in handen van De Hank, Centrum voor kunst- en cultuureducatie Heerde. Hier kan men terecht voor meer informatie én aanmelding, per telefoon 0578-693214 of via www.ontdek-je-plek.nl.





De Hank, centrum voor kunst- en cultuureducatie