Aleid Wolfsen nieuwe voorzitter Nationaal Platform Personenschade


ZOETERWOUDE, 20080626 -- Op 7 november 2008 neemt Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht, het voorzitterschap van het Nationaal Platform Personenschade (NPP) over van Wim Deetman, voorzitter van het NPP vanaf de oprichting in 1998. Hij draagt tijdens het NPP congres, naar aanleiding van het tienjarig jubileum, de voorzittershamer over aan dhr. Wolfsen.

Aleid Wolfsen heeft tijdens zijn Tweede Kamerlidmaatschap regelmatig blijk gegeven van zijn grote betrokkenheid bij slachtoffers en de wijze waarop zij na een ongeval of misdrijf worden behandeld.
Het bestuur van het NPP is verheugd met zijn bereidheid om het voorzitterschap van het Nationaal Platform Personenschade over te nemen.

Het NPP heeft zich in de afgelopen tien jaar onder het voorzitterschap van dhr. Wim Deetman ontwikkeld tot een gezaghebbend platform van alle relevante partijen die betrokken zijn bij de afhandeling van letselschade.

Op het NPP Congres van 7 november a.s. staat de verbetering van het medisch traject binnen de letselschade centraal. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan de medische paragraaf die op termijn de Gedragscode Behandeling Letselschade aanvult.

Het NPP wil de harmonie en duidelijkheid in de afhandeling van personenschade vergroten. In het NPP streven relevante marktpartijen samen naar een betere en meer persoonlijke bejegening van het slachtoffer, evenals een verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling.