Veel belangstelling voor Tweede Goed Nieuwsdag


AMSTERDAM, 20081024 -- De Nationale Goed Nieuwsdag trekt dit jaar meer belangstelling van de media dan de eerste editie vorig jaar. Op 7 november worden alle media weer gevraagd om naast het reguliere nieuws vooral ook aandacht te besteden aan goed nieuws. Bij de eerste editie deden twaalf landelijke en regionale media mee. Dit jaar verwacht initiatiefnemer Robbert Zoon zelfs meer dan twintig deelnemers, waaronder Radio 3FM, NOS Headlines, MSN, Trouw en persbureau Novum.

Het doel van de dag is een evenwichtiger en realistischer nieuwsaanbod. "Natuurlijk moet hard nieuws altijd worden gebracht, maar inspirerende en positieve gebeurtenissen in de samenleving blijven nu vaak onderbelicht, terwijl die er meer dan genoeg zijn." Een gemiste kans want diverse onderzoeken tonen aan dat veel mensen behoefte hebben aan meer goed nieuws in de media.

Goed nieuws wordt door Zoon omschreven als nieuws uit binnen- en buitenland over gebeurtenissen die wél goed gaan en die afwijken in positieve zin. Of de actualiteit belicht van uit een ander perspectief. Serieus nieuws met inhoud, positiefkritisch en oplossingsgericht.

Naast alle media die deelnemen aan deze dag, dit jaar zelfs ook een aantal Belgische media, zullen er 7 november tevens allerlei positieve activiteiten plaatsvinden in Nederland. Binnenkort volgt op Goednieuwsdag.nl meer informatie hierover.





Ingezonden persbericht