Deense electro underground in Anna Den Haag


Tour Duitsland-België-Nederland - Herfst '08 Released sinds het voorjaar van 2008: Small Arm of Sea LP / DVD & CD / DVD op Urlyd Records

DEN HAAG, 20081031 -- De crème van de Deense ondergrondse elektronische muziekscene zal spelen bij Anna in Den Haag op vrijdag 7 november. De line-up omvat vrouwelijke artiest TONE en ondersteunende acts KILOTON & YNGVESIN (Noorwegen). De optredens worden begeleid door VJ-performances van Kristian Ravn-Ellestad en Barbara Nordhjem. Yngvesin is ook een lid van het Urlyd DJ-Team en zal tussen de optredens door platen draaien.

Tone's debuutalbum Small Arm of Sea, dat afgelopen voorjaar uitkwam, is vergeleken met de beginjaren van Björk, CocoRosie en Midaircondo. Het album is uitgegeven door het kleine Deense recordlabel Urlyd Records en kreeg goede reviews, onder andere bij VPRO's 3voor12, Kindamuzik.net en de Nederlandse dance website DJ Broadcast.

Small Arm of Sea toont haar grote muzikale veelzijdigheid, variërend van verheffende climaxen van heftige energie tot sombere, melancholische buien. Tone is geen typische songwriter in termen van het vasthouden aan traditionele structuren van refreinen en strofen. Zij baseert haar werk op improvisatie en creatieve exploratie, waarmee ze haar onvoorspelbare muzikale landschappen componeert.

Tone's live-performance is een even spectaculaire ervaring. Altijd vergezeld van video-kunstenaar en VJ Kristian Ellestad Ravn, maken de twee kunstenaars een mix van muziek en live video in een abstracte audiovisuele symbiose, de nadruk leggend op de stemmingen in de emotioneel geladen muziek van Tone.

Vrijdag 7 November
Anna
Anna Paulowanstraat 76
Den Haag
www.artikraak.org
Vrij entree

Web-en audio downloads: www.urlyd.com

www.kindamuzik.net/recensie/tone-dk/small-arm-of-sea





Ingezonden persbericht