Ictopus Academy certificeert werkzoekende procesoperators


Uniek opleidingstraject leidt direct tot baan in de procesindustrie

ELSLOO, 20081105 -- Ictopus Academy, onderdeel van Ictopus BV, diplomeert de eerste veertien technical trainees die succesvol de theorie-opleiding tot procesoperator hebben afgerond. Hiermee speelt Ictopus Academy proactief in op de grote vraag uit de regio naar vakmensen in de procesindustrie. Voor de procesoperators betekent hun traineeship een uitstekende opleiding met direct een baan in de procesindustrie. De feestelijke diploma-uitreiking vindt plaats op vrijdag 7 november, aanvang 16:00 uur in Auberge De Rousch te Heerlen.

Grote vraag naar vakmensen
Procesoperators zijn vakmensen die zelfstandig productieprocessen bewaken en regelen, waarmee ze onmisbaar zijn voor de continuïteit van de industrie. Al jaren is de vraag naar procesoperators groter dan het aanbod. Vooral in Limburg, een provincie waar veel productiebedrijven zijn gevestigd en die tegelijkertijd kampt met een hoge vergrijzinggraad, zijn jaarlijks minimaal tweehonderd nieuwe operators nodig. Deze vacatures blijven vaak te lang openstaan, wat winstverlies voor de industrie betekent. Bovendien verlangt de industrie dat nieuwe vakmensen worden opgeleid. Aan deze wens kan het reguliere onderwijs onvoldoende tegemoetkomen door het drastisch afgenomen aantal jongeren in de techniek. Als professioneel opleider en intermediair besloot Ictopus met haar Technical Trainees-concept een bijdrage te gaan leveren aan de invulling van de vacatures met goed opgeleide vakmensen.

Uniek opleidingstraject werkzoekenden
In samenwerking met partners werft Ictopus Academy kandidaten die zonder werk zitten of worden bedreigd met werkloosheid. Zij missen vaak de boot als gevolg van bijvoorbeeld een niet succesvol doorlopen opleiding, een handicap of sociale/maatschappelijke problematiek, leeftijd of herkomst. Deze kandidaten worden in dienst genomen als technical trainee bij Ictopus en genieten een opleiding die uiteindelijk leidt naar het diploma Procesoperator A. Dit diploma is landelijk erkend en de bezitters ervan zijn werkzaam in ondermeer de chemie, farmacie, papier-, kunststoffen-, voedings- en genotmiddelenindustrie.

Gedurfd initiatief
Met dit gedurfde initiatief speelt Ictopus Academy in op de grote vraag naar vakbekwame procesoperators. Haar bereidheid om risico te nemen en te investeren in ongekwalificeerde kandidaten, hen in dienst te nemen en op te leiden, leidt tot een win-win-situatie voor het bedrijfsleven en de kandidaten. Het is een bewijs dat particulier initiatief zeer succesvol kan zijn bij het invullen van specifieke vacatures. Een deel van de kandidaten heeft inmiddels een arbeidsovereenkomst getekend, anderen vinden na de diplomering hun weg naar een nieuwe baan en slechts enkelen zijn nog beschikbaar. Limburgse werkgevers zijn nu aan zet. Zij kunnen maximaal meeprofiteren van dit unieke initiatief door hun vacatures en/of interesse kenbaar te maken. Nu investeren in uw grootste kapitaalgroep is de toekomst van uw bedrijf morgen. Inmiddels staat een tweede groep in de startblokken in samenwerking Werkplein Zuid-Limburg. (www.werkpleinzuidlimburg.nl).

- einde persbericht -

Over Ictopus Academy
Ictopus Academy is één van de units van Ictopus BV. Zij heeft tot doel de productiviteit, kwaliteit en werktevredenheid van de medewerkers van onze opdrachtgevers te verhogen door middel van onder andere organisatiespecifieke opleidingen. Als opleidingsorganisatie biedt Ictopus Academy een maatwerk opleidingsbeleid dat naadloos aansluit op de wensen en eisen van onze opdrachtgevers uit diverse branches. Daarnaast zijn wij als onafhankelijke talentbroker dé intermediair tussen onze opdrachtgevers en kwalitatief hoogstaande opleidingspartners. Wij bieden klanten één aanspreekpunt voor al hun opleidingsvragen. Kortom, Ictopus Academy optimaliseert het menselijk kapitaal en als gevolg daarvan de bedrijfsresultaten van opdrachtgevers.

Over Ictopus BV
Ictopus stelt organisaties in staat hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door het duurzaam optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van ERP-oplossingen van SAP en Microsoft en door het ontwikkelen van menselijk kapitaal; hun medewerkers. Hierbij vormen onze medewerkers de belangrijkste sleutel tot succes. Zij spreken de taal van de klant, begrijpen zijn vraagstukken en leveren maatwerkoplossingen. Daarbij kunnen zij rekenen op de knowhow van de grote kennisorganisatie die Ictopus is. Wij werken vanuit een permanente leerhouding en de wil om succesvol te zijn, met voldoende focus en respect voor het individu. Ictopus BV werd in 1996 opgericht en is als landelijke dienstverlener met meer dan 180 specialisten actief als aanbieder van ERP-oplossingen en bedrijfsopleidingen voor organisaties van elk formaat. Onze medewerkers zijn verdeeld over de business-units: Ictopus SAP Solutions, Ictopus Dynamics Solutions en Ictopus Academy. Opdrachtgevers zijn onder meer Philips, Essent, GTI, Flora Holland, Solland Sollar, Fagro, Sabic Europe en DSM. Ictopus heeft vestigingen in Eindhoven, Elsloo en Utrecht.





Ingezonden persbericht