Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tijdschrift KAAT gepresenteerd met feest CrimeJazz

Op vrijdag 7 november presenteert het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam om 20.00 uur het nieuwe nummer van KAAT: het tijdschrift over kunst en economie in Rotterdam. In deze editie: Han Hoogerbrugge, Kosmopolis, gietcollectief Sculptuur, creatieven met een dayjob, en wachtkamers - in woord en beeld. QS Serafijn beschrijft in een column de ideale stad en de Woorddansers maakten een gedicht over het Nest aan de Weenatoren. Het hoofdartikel gaat over het literaire cross-over podium CrimeJazz, dat tot ons verdriet na 10 jaar ophoudt te bestaan. Op 7 november gaan we daarom in het Centrum Beeldende Kunst nog eenmaal in gesprek met Philip Powel, mede-initiatiefnemer en organisator van CrimeJazz. Daarna feest en muziek! Met singersongwriter Pamela, dichter Lennart Pieters, mc GMB en dj Miss Delicious. Entree gratis en iedereen is welkom.

CrimeJazz words poetry & beyond

CrimeJazz is een eigentijds literair cross-over programma, waarin diverse vormen van gesproken woord afgewisseld worden met hiphop, folk, soul, jazz en aanverwante muziek. Naast vertelkunsten als klassieke poëzie en proza wordt ruimschoots aandacht besteed aan actuele stijlen zoals rap-poetry en spoken word. CrimeJazz is een John106 productie. www.crimejazz.com

Pamela, singer/songwriter

De Rotterdamse Pamela is al jaren actief als zangeres. Ze stond eerder op het words poetry & beyond podium en op het gastcurator-programma 'CrimeJazz presents'. Haar combinatie van soul en jazz bracht haar langs grote poppodia. Ze trad op in Nighttown, Rotown, de Doelen en de Rotterdamse Schouwburg en won meerdere talentenjachten. (www.pam-music.nl)

Lennart Pieters, dichter

Lennart Pieters is al een aantal jaren actief betrokken bij CrimeJazz, niet alleen als dichter maar ook bij de promotie en productie. Op zestienjarige leeftijd kreeg Pieters zijn eerste publicatie in de 'Doe Maar Dicht Maar Bundel', een gedicht geschreven op de achterste banken tijdens een les wiskunde. Zijn docent Latijn noemde hem een dromer en drukte hem op zijn hart om zijn dromen te verwerkelijken. Dat deed hij. Na een wereldreis dook hij in Nederland op in het 'slam poetry' circuit. Zijn ritmische verzen zijn een samensmelting van rap, hedendaagse literatuur en overwegend oosterse filosofie.

GMB

Artiest GMB coördineerde met het HipHopHuis het CrimeJazz masterclass traject, werkte als presentator en trad op 'words, poetry & beyond' podia op. Getogen aan de West-Kruiskade, is hij een duidelijk product van de Rotterdamse hiphopschool. Op zestienjarige leeftijd begon hij teksten te schrijven voor de hiphopgroep 'Dutch Conspiracz' en ging hij zijn strepen verdienen tijdens rapbattles in het underground circuit. Op achttienjarige leeftijd slaat GMB vrijwel moeiteloos de brug naar theater en wordt lid van theatergezelschap 'Rotterdams Lef'. Hier ontwikkelt hij zich verder tot de veelzijdige artiest die hij vandaag de dag is. www.nakedtruthrecords.com

Miss Delicious

De beats en cuts om het programma heen worden verzorgd door DJ Miss Delicious.

Locatie: Centrum Beeldende Kunst, Nieuwe Binnenweg 75, Rotterdam.

De laatste CrimeJazz words poetry & beyond in Rotterdam vindt plaats op zondag 14 december, op een nog nader bekend te maken locatie.