Gemeente Emmen

Eerste Drentse Dag van de Dialoog

31 oktober 2008

Thema Wie ben ik?

Een hiphopper in gesprek met een operaliefhebber en een bezoeker van de voedselbank met een miljonair? Rond de tafel in een moskee, in het woonwagencentrum of een museum? Dat kan op vrijdag 7 november tijdens de eerste Drentse Dag van de Dialoog in Emmen. Centraal staat ontmoeten, luisteren naar elkaar en ervaringen uitwisselen.

Zes Drentse gemeenten, Tynaarlo, Emmen, Assen, Midden-Drenthe, Hoogeveen en Aa en Hunze hebben zich al als deelnemer gemeld. Met als thema Wie ben ik? krijgen mensen, die normaal niet zo gemakkelijk in gesprek komen met elkaar, nu de kans. Want op vrijdag 7 november vindt in Drenthe voor het eerst de Dag van de Dialoog plaats. Drenthe sluit daarmee aan bij de Nationale Week van de Dialoog van 3 tot en met 9 november 2008.

Het concept van de Dag van de Dialoog is even eenvoudig als doeltreffend; aan een aantal tafels gaat een klein groepje mensen met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek. Een getrainde gespreksleider zorgt ervoor dat er geen debat of discussie ontstaat, maar een uitwisseling van ervaringen en inzichten. Het doel is niet om elkaar te overtuigen, maar om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

De gemeente Emmen, STAMM CMO Drenthe en het Katholieke Steunpunt Drenthe, het Moskeebestuur, de vrouwengroep Parel en de Raad van Kerken organiseren de Dag van de Dialoog op 7 november 2008. Er zullen dialogen worden gevoerd op drie verschillende locaties in de gemeente Emmen. Dit zijn de Moskee aan de de Peyserhof, het gebouw de Arc in het Woonwagencentrum en het Van Goghhuis.

Meer informatie kunt u vinden op www.drentheindialoog.nl.