Politie Zeeland


---


O-2172-2008 Man ligt half uur op donker fietspad
Omstreeks 21.45 uur gisteravond gebeurde een eenzijdig ongeval op de Europaweg Zuid in Nieuwdorp.
Een 18-jarige bromfietser uit 's-Gravenpolder reed over de aardedonkere weg. Op een gegeven moment maakt de weg een knikje. Dat had hij niet in de gaten en de man reed rechtdoor het gras op. Hij kwam in aanraking met een vuilnisbak die daar stond en kwam lelijk ten val. Omdat het zo donker was was er geen voorbijganger die de man zag liggen. Na ongeveer een half uur besloot de man iets aan zijn situatie te gaan doen. Hij pakte zijn brommerhelm en gooide die in de richting van de eerstvolgende auto. Dat had effect. De bestuurder van de auto stapte uit en zag de man liggen. Hij heeft meteen 1-1-2 gebeld. De ambulance is gekomen en heeft het slachtoffer mee naar het ziekenhuis genomen. Hij liep vermoedelijk een been- en een armbreuk op.

Z-2173-2008 Aangehouden na achtervolging
Gisteravond omstreeks 21.45 uur hielden medewerkers van de Koninklijke Marechaussee een controle inzake de Vreemdelingenwetgeving op de Tractaatweg in Westdorpe.
Rond dat tijdstip onttrok een automobilist zich aan de controle door de Vissersverkorting in te rijden. Dit betreft een straat waar een geslotenverklaring geldt. Omdat de KMAR de automobilist toch graag wilde controleren werd een achtervolging ingezet. Ook de Zeeuwse politie werd ingeschakeld om de automobilist te achterhalen. De achtervolging werd bijna een wild-west-tafereel, er werden snelheden bereikt van tegen de 150 kilometer per uur op wegen waar 60 is toegestaan. Door de bebouwde kom van Westdorpe scheurde de automobilist met 90 kilometer per uur, zodat wandelaars voor hen opzij moesten springen. Uiteindelijk is, na een lange route door het buitengebied, de automobilist tegen de richting in op de Buthdijk terecht gekomen. Hierna stopte de bestuurder in de Troelstralaan in Axel en doofde zijn verlichting, in de hoop dat men hem niet zou opmerken. Helaas voor hem was dat wel het geval. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. Hij bekende dat hij weg wilde rijden bij de controle, omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Dat was enige tijd geleden ingenomen vanwege roekeloos rijgedrag. Vanmorgen is, na overleg met de officier van justitie, de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.