Ingezonden persbericht


'De Stemband' weer te horen bij Radio Veronica

Het leukste radiospel allertijden is terug!

De Radio Veronica-DJ's gaan het bekende radiospel 'De Stemband' nu nieuw leven inblazen en de luisteraars kunnen het spel iedere werkdag tussen 08.00 en 20.00 uur spelen. Door de stem te raden win je de actuele jackpot. Luisteraars kunnen zich aanmelden voor dit spel door het woord 'Stemband' te sms'en naar 8090 (60 cpob, maximaal één bericht). Het startbedrag is ¤250 en loopt ieder uuur op met ¤250. Hoe langer het duurt voordat de steem geraden wordt, hoe hoger de jackpot. Die jackpot kan oplopen tot wel ¤60.000!

Legendarisch radiospel 'De Stemband' terug bij Radio Veronica In 2002 werd in het programma Antenne 2 op Radio 2 'De Stemband' uitgeroepen tot het leukste radiospel aller tijden. De luisteraars van Radio 2 gunden het nachtprogramma van Erik de Zwart en wijlen Kees Schilperoort de eenmalig toe te kennen Zilveren Prijs-Telefoon toe in het kader van 65 jaar radiospelletjes. 'De Stemband' was tijdens de jaren '80 en '90 bij de publieke omroep te horen. Het was een variant op Schilperoorts eerdere radioprogramma Raden Maar, waarin een geluidsfragment moest worden benoemd. Na zijn pensionering bij de KRO werd Schilperoort gevraagd om 'Raden Maar' bij Veronica te presenteren. Na een seizoen verbood de KRO het gebruik van de formule, waarna Schilperoort kwam met het idee voor 'De Stemband'. Samen met Erik de Zwart maakte hij er een legendarisch radiospel van.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Rob van Someren, Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Colin Banks, Patrick Kicken, Erik de Zwart, Rick van Velthuysen, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, DJ Silverius, Silvan Stoet, Luc van Rooij en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.

Voor meer informatie neem contact op met Jan Willem van Hofwegen - Press Officer Sky Radio Group op 035-69 90 103 of per e-mail: jan.willem.van.hofwegen@radioveronica.nl.