Ingezonden persbericht


F5 biedt superieure prestaties en flexibiliteit met nieuw BIG-IP-hardwareplatform

Schiphol-Rijk, 7 november 2008 â¤* F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV) lanceert het BIG-IP 6900-hardwareplatform. Het bedrijf breidt daarmee zijn mogelijkheden op het gebied van application delivery uit en speelt in op de eisen van een bredere groep klanten, waaronder serviceproviders, enterprises en Web 2.0-contentproviders. Deze aankondiging bouwt voort op de eerdere lancering van de instapplatformen BIG-IP 1600 en BIG-IP 3600, en de high-end VIPRION(TM) Application Delivery Controller (ADC) eerder dit jaar.

'Nu het nodig is om kosten te reduceren en de bedrijfsactiviteiten te vereenvoudigen, stappen bedrijven over op een kleiner aantal grote datacenters. Zij consolideren zware applicaties naar high-end computing-platforms', zegt Joe Skorupa, Research Vice-President van Gartner, Inc. 'Om in deze omgeving succesvol te zijn, moeten leveranciers van ADC's bedrijven in staat stellen meer te doen met minder. Zij moeten kosteneffectieve platforms leveren, die het aantal ADC's per datacenter reduceert. De platformen moeten tevens ruimte bieden aan de ondersteuning van veeleisende services, zoals webapplicatiefirewalls, contenttransformatie en applicatiespecifieke acceleratie.'

Met een uitgebreid portfolio van geavanceerde ADC-hardware biedt de toonaangevende F5(TM) BIG-IP-productfamilie waarde voor de klant door betere prestaties en geïntegreerde functionaliteit tegen een lagere prijs. Deze platformen zijn daarnaast ontworpen om klanten van meer opties te voorzien voor wat betreft het combineren van Application Delivery Networking-functionaliteit (acceleratie, hoge beschikbaarheid en applicatiebeveiliging). Ook zijn de omgevingen voor application delivery makkelijker aan te passen aan de steeds wisselende eisen van individuele organisaties. De BIG-IP 6900 beschikt over twee dual-core processors en maakt gebruik van de Clustered Multiprocessing-technologie van F5. Deze zorgt voor superieure prestaties en geavanceerde ADC-functionaliteit. Het nieuwe platform voorziet in de volgende diensten.

Consolidatie van de IT-infrastructuur met het oog op kostenreductie - De nieuwe hardware onndersteunt tot 6 Gb/s aan Layer 7-doorvoer en 25.000 SSL-transacties per seconde. Het BIG-IP 6900-platform stelt organisaties in staat om applicatieservers te ontlasten en het aantal devices voor application delivery te reduceren. Minder devices betekent minder onderhoud en lagere kosten voor stroom, ruimte en koeling.

Gebruikmaken van volgende-generatie bedrijfsapplicaties en social media-tools - Een niet eerder vertoonde groei in internetverkeer enn data, multimediacontent en interactieve bedrijfsapplicaties hebben de druk op netwerken van bedrijven en serviceproviders vergroot. Deze toepassingen vereisen niet alleen veel bandbreedte en rekenkracht, maar ook intelligentie en flexibiliteit voor het leveren van betrouwbare multimediaservices. Met driemaal betere Layer 7- en SSL-prestaties dan concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse stelt het BIG-IP 6900-platform klanten in staat deze groei bij te houden en intelligentie in te zetten voor het leveren van bedrijfskritische applicaties.

Direct inzetten van een geïntegreerde en complete ADC-oplossing - Neet als de BIG-IP 1600 en de BIG-IP 3600 beschikt de BIG-IP 6900 standaard over Fast CacheTM, IPv6 GatewayTM, Rate Shaping, SSL Offload en compressiemogelijkheden. Daardoor maximaliseren bedrijven de waarde van hun investering in een ADC. Daarnaast zijn de platforms uit te breiden met BIG-IP-modules om zo te voldoen aan de specifieke eisen van de gebruiker.

'Grote en kleine organisaties in elk segment van de markt onderkennen de waarde van de inzet van geïntegreerde en flexibele Application Delivery Controllers. Daarmee kunnen ze hun activiteiten naar eigen inzicht uitbreiden', zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. 'Nu de vraag naar meer mogelijkheden en betere prestaties per device de rol van de ADC verbreedt, kunnen organisaties deze devices inzetten en hun infrastructuur beter schalen naar gelang groei of wijzigende omstandigheden. We hebben dan ook veel respons gehad op de introductie van onze instapplatforms in juli 2008 en kijken ook uit naar blijvend succes in de middenmarkt voor ADC's.'

Beschikbaarheid
Het BIG-IP 6900 platform is per direct beschikbaar. Meer informatie over de BIG-IP-oplossingen van F5 is beschikbaar op www.F5.com/products/big-ip/.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie aan en beheerbaarheid van het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie:www.F5.com.



Ingezonden persbericht