Ingezonden persbericht


Viadeo opent vestiging in Mexico

Kantoor in Mexico City mijlpaal in verdere ontwikkeling op Amerikaanse continent

Amsterdam, 7 november 2008 - Viadeo, een van de grootste sociale netwerken voor zakelijk gebruik ter wereld, opent een vestiging in Mexico. Vanuit het nieuwe kantoor in Mexico City breidt Viadeo het bereik van zijn zakelijke sociale netwerk op het Amerikaanse continent verder uit.

Medeoprichter en CEO van Viadeo Dan Serfaty kondigde de nieuwe vestiging officieel aan tijdens een evenement in de Franse ambassade in Mexico City. De opening is ook een mijlpaal in de internationale ontwikkelingsstrategie van Viadeo, die in november 2006 is aangekondigd. Deze omvat het sluiten van strategische samenwerkingsverbanden met lokale marktleiders, zoals Tianji.com in China, en het oprichten van lokale vestigingen, zoals in Mexico City.

"Viadeo is het eerste zakelijke sociale netwerk dat zijn leden lokale ondersteuning en diensten biedt. De opening van ons kantoor in Mexico onderstreept dat we lokale partijen de best mogelijke service willen bieden. In tegenstelling tot Azië, waar samenwerking met partners de basis vormde voor uitbreiding, hebben we besloten zelf te investeren in een kantoor in Mexico. We kunnen als eerste in dit land voldoen aan de behoefte en verwachtingen van mensen op het gebied van sociale netwerken."

De opening van deze vestiging volgt op de overname van de Spaanse online community ICTnet door Viadeo, waarmee het bedrijf zijn eerste stappen zet in Latijns-Amerika.

"We zijn er trots op om de Mexicaanse zakelijke online community een dienst te kunnen aanbieden, die de Europese manier van zakendoen heeft veranderd. Zakelijke gebruikers kunnen nu artikelen, adviezen en contacten eenvoudig en praktisch delen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van hun bedrijf en carrière, zegt Dan Serfaty."

Na registratie op www.viadeo.com kunnen leden in Mexico gebruikmaken van alle functies van Viadeo, waaronder professioneel netwerken, inschrijven op interessegebieden en carrièretools. Daarnaast kunnen ze eenvoudig communiceren met de wereldwijde Viadeo-community. Viadeo heeft wereldwijd zes miljoen leden en streeft ernaar de komende twaalf maanden 500.000 nieuwe leden in Mexico te werven. # # #
Over Viadeo
Viadeo is een van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld. Zij gebruiken Viadeo om online in contact te komen met (potentiële) klanten, leveranciers, businesspartners, werkgevers en werknemers in de gehele wereld. Viadeo is in 2003 opgericht als privénetwerk van 200 ondernemers. Zij waren, en zijn nog steeds van mening dat het online delen van businesskennis en oplossingen voor dagelijkse problemen grote voordelen kan opleveren. In december 2004 werd het netwerk publiekelijk toegankelijk. Het telt nu wereldwijd zes miljoen gebruikers en meer dan twee miljoen gebruikers in China dankzij zijn strategische partnership met het grootste Chinese netwerk voor professionals. Leden kunnen hun profiel aanmaken in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Italiaans en Chinees.

Ingezonden persbericht