Politie IJsselland

|     |Zutphen - Bromfietser en bromfietsster onder invloed      |
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 7 november een 44-jarige bromfietsster en een 58-jarige bromfietser uit Zutphen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agententen gaven de man en vrouw rond 00:30 uur een stopteken op de Warnveldseweg in Zutphen. De vrouw stopte maar de man reed door., maar kon even daarna ook worden staande gehouden. Blaastesten op straat gaven aan dat beiden onder invloed waren. Hierop zijn zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1,2 en de vrouw een promillage van 1,0. Beiden zijn met een rijverbod en een opgelegde boete heengezonden.

|     |Twello - Mannen opgepakt na diefstal                      |
De politie heeft op donderdagmiddag 6 november op het NS-station in Twello twee mannen van 21 en 39 jaar uit Apeldoorn aangehouden die in bezit bleken van onder andere een computerscherm en een beamer. De goederen werden kort daarvoor respectievelijk ontvreemd uit een pand aan de Raccordement en uit de kantine van een sportcomplex aan de Kerklaan in Twello.

De politie werd rond 16:00 uur gealarmeerd omdat de melder op dat moment twee mannen achtervolgde die mogelijk een computerscherm hadden gestolen. De politie trof de mannen op de bij het station in Twello met de gestolen spullen. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader verhoor zijn ingesloten. De politie onderzoekt of de mannen ook iets te maken met de inbraakpogingen die middag bij een woning in de Molenstraat in Twello.

|     |Twello - Pogingen tot inbraak                             |
Op donderdagmiddag 6 november hebben twee mannen getracht in te breken in woningen aan de Molenstraat in Twello. De politie is een onderzoek gestart

Een bewoonster reed rond 14:30 uur met haar fiets de oprit op en zag twee onbekende mannen in haar achtertuin staan. De mannen vertelden een smoes en werden door de vrouw weggestuurd. Later ontdekte ze braakschade aan een raam van de woning. Ook buurtbewoners zouden onbekende mannen achter een andere woning aan de Molenstraat hebben gezien. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachten op het NS-station hiervoor in aanmerking komen.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --