Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent benoemt Adolfo Hernandez tot directeur EMEA

Rijswijk, Hilversum, 7 november 2008 â¤* Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) heeft Adolfo Hernandez benoemd tot directeur van de nieuwe divisie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hernandez is een senior leidinggevende met veel ervaring in de ICT-branche. Hij bekleedt zijn nieuwe functie met ingang van 1 december 2008.

Adolfo Hernandez rapporteert aan Ben Verwaayen, CEO van Alcatel-Lucent. Hernandez wordt verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en het bestuur in de EMEA-regio. Daarnaast treedt hij toe tot het managementteam van Alcatel-Lucent. Zijn standplaats is het hoofdkantoor in Parijs.

'We zijn bijzonder verheugd dat Adolfo Hernandez toetreedt tot ons team. Hij is een ervaren manager met internationale ervaring en uitgebreide expertise in de dienstensector. Met zijn bewezen leiderschapskwaliteiten en zakelijke competenties gaat hij onze initiatieven op het gebied van klantvriendelijkheid en winstgevendheid verder versterken', zegt Ben Verwaayen, CEO van Alcatel-Lucent. 'Hij begrijpt de prioriteiten van onze klanten en onze zakelijke uitdagingen. We kijken uit naar zijn bijdrage om klanten in de EMEA-regio nog beter van dienst te zijn.'

'Ik ben zeer vereerd en opgetogen dat ik deel ga uitmaken van Alcatel-Lucent. Dat is een bedrijf dat beschikt over het talent en enthousiasme om ook op langere termijn bijzonder succesvol te zijn. Ik ga me hier volop voor inzetten en kijk ernaar uit onze klanten te ondersteunen om verder te groeien', zegt Hernandez.

Voor zijn periode bij Alcatel-Lucent werkte Hernandez als Senior Vice-President bij Sun Global Services Practice. Hier was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde omzet uit en marges van de dienstverlening, en voor het behalen van de algemene wereldwijde bedrijfsdoelstellingen. Toen hij werkzaam was bij Sun maakte Sun Services qua omzet en marge een groeiperiode door qua omzet en marge, met name op het vlak van Managed en Professional Services.

Hernandez was President van Sun Microsystems Iberia van 2002 tot 2006. In deze functie was hij verantwoordelijk voor alle verkoop- en bestuurlijke bedrijfsaspecten in Spanje en Portugal. Voordat hij bij Sun in dienst trad, werkte Hernandez als zelfstandig ondernemer. Hij had een eigen bedrijf in mobiele oplossingen voor de softwaresector. Daaraan voorafgaand werkte hij zes jaar in Londen bij IBM in verschillende sales- en managementfuncties op het gebied van e-Business. In deze functies werkte hij veel met verschillende telecom- en dienstenleveranciers aan de invoering van e-Business-oplossingen (supply chain/ERP, mobiliteit, Business Intelligence). Ook werkte Hernandez vijf jaar bij het Europese IBM UNIX-centrum in München, Duitsland. Hij startte zijn loopbaan bij ICR in Spanje.

Hernandez behaalde een diploma Computer Sciences aan de universiteit van Granada. Hij is Master in Marketing Management en behaalde zijn MBA in Strategic Management aan de IDE in Madrid. Daarnaast beschikt hij over verschillende post-universitaire diploma's, zoals die van de London Business School.

# # #

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en is een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2007 een gecombineerde pro-formaomzet van 17,8 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie, zie www.alcatel-lucent.com.