Ingezonden persbericht


Persbericht

Lufthansa Cargo beschikbaar via de door Unisys beheerde Cargo Portal Services

Schiphol-Rijk, 7 november 2008 - Unisys Corporation (NYSE:UIS) kondigt vandaag aan dat Lufthansa Cargo vanaf 18 november beschikbaar is via de door Unisys beheerde Cargo Portal Services (CPS), een vooraanstaand elektronisch boekings- en verzendingssysteem voor luchtvracht. De beschikbaarheid van Lufthansa Cargo op CPS biedt vrachtvervoerklanten van het bedrijf een gratis online faciliteit om boekingen via een neutraal protaal te beheren.

"Wij kunnen onze klanten nu de mogelijkheid bieden hun verzendingen online te beheren via het CPS-platform," zegt Helge Krüger-Lorenzen, vice president, Global Sales Steering van Lufthansa Cargo. "Wij weten dat onze vrachtvervoerklanten graag de keuze uit verschillende kanalen willen hebben om elektronische boekingen te kunnen maken, en dat er een grote vraag is naar de online beschikbaarheid van Lufthansa Cargo via het verzendings- en boekingsportaal CPS. Wij kijken er naar uit aan hun wensen te voldoen via dit kanaal."

"Lufthansa Cargo en Unisys onderhouden een lange relatie binnen luchtvrachtsystemen en diensten," zegt Christopher Shawdon, vice president en partner, Logistics Solutions voor Unisys. "Unisys en de CPS-gemeenschap heten Lufthansa Cargo dan ook van harte welkom. Lufthansa Cargo's beschikbaarheid op CPS zal bijdragen aan de versnelling van e-business binnen de industrie."

Over Lufthansa Cargo
Lufthansa Cargo AG werd op 14 november 1994 een zelfstandig bedrijf binnen de Lufthansa Group, als gevolg van het toenemende belang van luchtvracht binnen de zakelijke markt. Lufthansa Cargo is een van 's werelds grootste vrachtvervoerders met een transportvolume van 1,81 miljoen ton vracht en post, 8,45 miljard ton-kilometer en opbrengsten van circa 2,74 miljard euro in 2007. Het bedrijf telt momenteel circa 4.600 medewerkers wereldwijd. De kerntaak van Lufthansa Cargo is de airport-to-airport business. Lufthansa maakt gebruik van een vloot van 19 van haar eigen MD-11F vliegtuigen en heeft verschillende andere vrachttoestellen als charter. Het bedrijf vermarkt tevens de vrachtruimte van alle passagiersvliegtuigen van Deutsche Lufthansa AG. Het routenetwerk bevat 300 bestemmingen, die worden bediend door vracht- en passagiersvliegtuigen, alsmede door wegvervoer. Het grootste deel van de luchtvracht wordt overgeladen bij het Lufthansa Cargo centrum op de luchthaven van Frankfurt, het middelpunt van het bedrijf. Andere centra zijn Leipzig en Munich. Voor meer informatie bezoek www.lufthansa-cargo.com

Over Cargo Portal Services
CPS is een elektronisch boekingssysteem en Cargo 2000-geaccrediteerd verzendingssysteem voor de luchtvracht. Het is ontworpen in nauwe samenwerking met grote vracht- en logistieke bedrijven en wordt beheert door Unisys. CPS wordt gebruik voor het wereldwijde vrachtnetwerk van American Airlines, Air Canada, Air France - KLM, Austrian Airlines, Continental Airlines, Lufthansa Cargo, Northwest Airlines, Scandinavian Airlaines en United Airlines. Logistieke bedrijven hebben gratis toegang tot CPS, zowel via het openbare internet als via een veilig verbinding tussen systemen onderling. Meer dan 7.500 vestigingen van 2500 logistieke bedrijven in 100 landen staan in verbinding met CPS. Voor meer informatie bezoek www.cargoportalservices.com

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

###



Ingezonden persbericht