Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeenteraadsfractie Capelle aan den IJssel

PERSBERICHT

7 November 2008

SGP Capelle vecht voor behoud muziekonderwijs

De Capelse SGP-fractie doet opnieuw verwoede pogingen om het lokale muziekonderwijs te redden. Nadat eerder dit jaar het college de stekker uit de Capelse Muziekschool trok, voert fractievoorzitter Weggeman een niet aflatende strijd om het muziekonderwijs te redden. Ook bij de komende raadsbehandeling van het bezwaar van de Stichting Capelse Muziekschool op de stopzetting van de subsidie zal de SGP-fractie een amendement indienen, waarin de continuïteit van het muziekonderwijs voorop staat.

De SGP heeft een aantal wensen. Zo wil zij de keiharde garantie dat het voor alle gebruikers van de Muziekschool mogelijk blijft om muziekonderwijs te ontvangen in 2009. Daarom is het voor alle betrokkenen wenselijk om uiterlijk 1 december 2008 duidelijkheid te hebben wie dat muziekonderwijs vanaf 1 januari a.s. gaat aanbieden. Volgens de SGP-fractievoorzitter kan het beëindigen van de subsidie aan de Stichting Capelse Muziekschool pas aan de orde zijn indien er een overeenkomst is gesloten met een andere aanbieder. In het amendement wordt daarom aan het besluit tot stopzetting de voorwaarde verbonden dat uiterlijk 1 december 2008 een overeenkomst met een andere aanbieder is gesloten waarin onder meer de continuïteit van het muziekonderwijs vanaf 1 januari 2009 voor alle op 1 september 2008 bij de Capelse Muziekschook ingeschreven deelnemers is gewaarborgd. Weggeman: "Dat betekent dat als er op 1 december geen overeenkomst is gesloten, de subsidie aan de Capelse Muziekschool niet wordt stopgezet".

De visie op muziekonderwijs die door het College is opgesteld en waarmee een nieuwe aanbieder wordt geselecteerd, stuitte op veel kritiek van de SGP-fractie. Weggeman pleit niet alleen voor een breed aanbod, maar ook voor langere leerlijnen. Het moet mogelijk blijven dat muziekonderwijs gedurende zes jaar gesubsidieerd kan worden gevolgd.

Daarnaast beijvert Weggeman zich voor de docenten van de Capelse Muziekschool dat zij hun werk kunnen continueren bij een nieuwe aanbieder. De SGP volgt de selectie van een nieuwe aanbieder met argusogen. "We willen niet dat een waardevolle zaak als muziekonderwijs straks wordt verkwanseld vanwege budgettaire overwegingen. Wat ons betreft mag het muziekonderwijs best meer kosten", aldus Weggeman.

Meer informatie: dr. M.W. van Buuren (persvoorlichter): 010-4082635 / 06-23526904

---- --