Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Partnership Huisartsenzorg in Beweging

lanceert vernieuwde website www.aktiefadvies.nl

Rotterdam, 8 november 2008 - Het Partnership Huisartsenzorg in Beweging komt de zorgverlener in de eerste lijn tegemoet met meer gerichte informatie over preventie, leefstijl- en beweegadvies. Daartoe is de website www.aktiefadvies.nl geheel vernieuwd en wordt vandaag gelanceerd tijdens de Huisartsbeurs 2008, Ahoy' Rotterdam.

Maatschappelijk relevant

Bewegen, leefstijl en preventie zijn maatschappelijk actuele en relevante thema's; Het regeerakkoord, de preventienota van VWS en regelgeving vanuit Brussel stellen meer en meer het belang van het actief bevorderen van gezonde leefstijl, bewegen en preventie voorop. Eerstelijns zorgverleners hebben daar een centrale rol in.

www.aktiefadvies.nl

De vernieuwde website www.aktiefadvies.nl biedt de zorgverlener concrete hulpmiddelen bij het in beweging krijgen van zijn patiënt. Naast behandelrichtlijnen en scholing, voorbeelden uit de praktijk en diverse handleidingen geeft de website ook een handig overzicht van welke materialen er voor de patiënt beschikbaar zijn.

Hoewel de website zich primair richt op de eerstelijns professional, bevat www.aktiefadvies.nl ook concrete informatie voor de patiënt. De website helpt bijvoorbeeld de hulpverlener en zijn patiënt ook bij vinden van geschikt lokaal sport- en beweegaanbod. Daarnaast zijn er talrijke patiëntfolders en -brieven over o.a. bewegen, overgewicht, stoppen met roken en diabetes te vinden. Tevens zijn er links naar beweegprogramma's en -campagnes en naar zelftests voor de patiënt. Veel informatie is afkomstig vanuit de partners zelf, maar ook is er plaats voor externe bronnen wanneer dat relevant is voor de eerste lijn.

Huisartsbeurs

De website www.aktiefadvies.nl wordt tijdens de Huisartsbeurs 2008 (Ahoy' Rotterdam, 8 november 2008) op de stand (nummer 281a) van het Partnership Huisartsenzorg in Beweging gedemonstreerd.

-einde bericht-

----------

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kelley Post, VSG (030 2252290 of 0617476854)

----------