Gemeente Rotterdam

Nr. 46

7 november 2008

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 10 t/m 16 november 2008

Wethouder Kriens opent Dag van de Mantelzorg

Op maandag 10 november om 13.30 uur opent wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) de Dag van de Mantelzorg in Ahoy. Op maandag kunnen alle Rotterdammers die zorgen voor een ander in Ahoy terecht voor een uitgebreid en gevarieerd programma. Het accent van de Dag van de Mantelzorg ligt op ontspanning: er zijn ruim dertig workshops met een recreatief en sportief karakter. Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, 10 november, wordt landelijk aandacht gevraagd voor mantelzorgers. Dit jaar is besloten de Rotterdamse Dag van de Mantelzorg groots op te zetten. Enerzijds wil Rotterdam waardering uiten voor de mantelzorgers door hen een leuke dag te bieden. Anderzijds wil de gemeente met deze dag meer zorgende Rotterdammers bereiken. Het programma is opgezet door de GGD Rotterdam-Rijnmond, in samenwerking met de Steunpunten Mantelzorg en diverse andere organisaties.

(Voor meer informatie: GGD Rotterdam-Rijnmond, Boukje Huisman, tel: 010 - 433 94 00)

Wethouder Baljeu bij bijeenkomst Powervrouwen

Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) is maandag 10 november vanaf 19.00 uur bij de maandelijkse bijeenkomst van Stichting Vrouwennetwerk Rotterdam (SVR), met als thema 'Powervrouwen'. Samen met Maritza Russel (voorzitter van Zwarte Zakenvrouwen) wordt de wethouder uitgedaagd haar ervaringen met 'power' te delen met de deelnemers. Vragen die centraal staan zijn: Hoe krijg je power, hoe vergroot je power, waar zet je power voor in, hoe ga je om met tegenslagen en hoe draagt netwerk bij aan power? SVR is voor hoger opgeleide, professionele en ambitieuze vrouwen op HBO- en universitair werk- en denkniveau die wonen en/of werken in de regio Rotterdam. De maandelijkse bijeenkomsten zijn bedoeld om te netwerken en om deel te nemen aan een programma of activiteit die de leden in hun professionaliteit stimuleert. De bijeenkomst vindt plaats in Dylan's, het restaurant bij Healthclub Kralingen, aan de Kralingseweg 224.

(Voor meer informatie: Stichting Vrouwennetwerk Rotterdam, Mona van Zuilekom, tel. 010 - 422 1285)

Wethouder Bolsius spreekt op conferentie Rotterdam Waterstad

Wethouder Lucas Bolsius (o.a. buitenruimte) spreekt over de wateropgave in Rotterdam op dinsdag 11 november om 9.40 uur tijdens Rotterdam Waterstad. Het ochtendprogramma van deze conferentie vindt plaats in de Citrusveiling, Marconistraat 25. De conferentie is georganiseerd door de gemeente Rotterdam en de Hogeschool Rotterdam om werk te maken van klimaatverandering. Met een voortvarende uitvoering en kennisontwikkeling wil Rotterdam wereldwijd een leidende positie verwerven op het gebied van klimaatadaptatie, waterkennis en stedelijke deltatechnologie. Tijdens de conferentie staat de vraag centraal hoe de Rotterdamse ambities voor een sterke waterkennisstad verder geconcretiseerd kunnen worden.

(Voor meer informatie: Dorine de Koning, communicatie Gemeentewerken, tel. 010 - 489 4333)

Wethouder Geluk bij Science & Technology Summit Vliegende Hollanders 2008

Onderwijswethouder Geluk is op dinsdag 11 november vanaf 13.00 uur aanwezig bij de overhandiging door Robbert Dijkgraaf en Bernard Wientjes van het manifest 'Ruimte voor talen - ruimte voor techniek' aan staatssecretaris Sharon Dijksma tijdens het S & T Summit Vliegende Hollanders 2008 in Science Center NEMO, Oosterdok 2 in Amsterdam. Vliegende Hollanders is een initiatief van Denktank VTB, een organisatie om techniekonderwijs te promoten.

(Voor meer informatie: Platform Betatechniek, Judith de Jong, tel. 070 - 311 9751)

Wethouder Baljeu presenteert projectresultaat na 100 dagen De Verkeersonderneming

Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) presenteert dinsdag 11 november vanaf 18.00 uur het projectresultaat na de eerste 100 werkdagen van De Verkeersonderneming in het tunnelgebouw van de Botlektunnel op de A15. De Verkeersonderneming is een kleine, slagvaardige organisatie die is opgericht door de gemeente en stadsregio Rotterdam, het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat. In De Verkeersonderneming komen de kennis, ervaring en deskundigheid van de vier oprichters samen. De Verkeersonderneming werkt aan verschillende projecten die allemaal een bijdrage leveren aan het verminderen van de files op en rond de A15.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Chantal Straver, tel. 010 - 417 9324)

Burgemeester en wethouders nemen deel aan Rotterdams Jeugddebat 2008

Woensdag 12 november van 10.00 tot 16.00 uur vindt in de Raadszaal van het stadhuis het Rotterdams Jeugddebat 2008 van de Rotterdamse Jongerenraad plaats. Vijf Rotterdamse scholen vaardigen een fractie van 9 jongeren af naar het stadhuis. Tijdens het debat nemen de jongeren de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de gemeenteraadsleden over. Burgemeester Opstelten opent het debat om 10.30 uur. Om 10.35 uur volgt de eerste debatronde met wethouder Leonard Geluk over buurthuizen. Debatronde 2 is om 11.20 uur met wethouder Dominic Schrijer over studiekeuze en werkgelegenheid. Om 12.05 uur debatteert wethouder Mark Harbers als derde over jongeren en de haven. Wethouder Lucas Bolsius debatteert in de vierde ronde om 12.35 uur over groenvoorziening en speelruimte. In de laatste (5e) ronde debatteren de deelnemers met wethouder Rik Grashoff over het urban culture podium.

(Voor meer informatie: Rotterdamse Jongerenraad, Laura Kroes, tel. 010 - 411 1141)

En verder...

begeleidt loco-burgemeester Jantine Kriens HKH prinses Maxima tijdens de opening van het nieuwe onderzoekscentrum Generation R in het Sophia Kinderziekenhuis op woensdag 12 november van 9.30 tot 11.30 uur. Generation R onderzoekt de groei, ontwikkeling en gezondheid van bijna 10.000 kinderen, geboren in Rotterdam.

(Voor meer informatie: Erasmus MC. Margot Bleeker, tel. 010 - 704 4619)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam