Vopak NV

Koninklijke Vopak N.V.
esterlaan 10
W

3016 CK Rotterdam

Persbericht

Vopak gaat een terminal ontwikkelen in Turkije

Rotterdam, 7 november 2008

Vopak heeft het bedrijf GY Elyaf ve plik Sanayi Ticaret Anonim irketi overgenomen van Global Yatirim Holding A.S.
Het belangrijkste bezit van deze vennootschap is een industrieel terrein van 26 hectare aan de kust van de Zee van Marmara in de omgeving van Yalova, in de Republiek Turkije. Global Yatirim Holding zal naar verwachting direct betrokken blijven bij de toekomst van het bedrijf, dat P zich richt op het bouwen van een onafhankelijke opslagterminal voor de invoer van vloeibare bulk chemicaliën en minerale en plantaardige olieproducten om de regio rond Istanbul te bedienen.

E De industrie rond de Zee van Marmara ontwikkelt zich snel. Belangrijke bestaande relaties van Vopak hebben aangegeven dat zij geïnteresseerd zijn om gebruik te maken van een R onafhankelijk opslagbedrijf in deze omgeving.

De komende periode zal gebruikt worden om de benodigde vergunning te verkrijgen en om S marketing-, technische- en economische plannen te ontwikkelen. Daarna kan de uiteindelijke investeringsbeslissing worden genomen om de terminal te bouwen.

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations
Rolf Brouwer
Telefoon : 010-4002777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 26 miljoen cbm in 32 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

Voor meer informatie over Global Yatirim Holding:
Dhr. Selran Çakir
Telefoon : +90 (212) 244 55 66
E-mail : Selranc@global.com.tr
Website : www.globalyatirim.com.tr

Profiel Global Yatirim Holding
Global Yatirim Holding is een Turks publiek bedrijf genoteerd op de Aandelenbeurs van Istanbul en houdt zich bezig met infrastruur (inclusief cruise- en commerciële haven activiteiten); energie (distributie van aardgas en het opwekken van energie); vastgoed en de financiële sectoren in Turkije.

---- --