Stadsdeel Zeeburg

Cultuurrapportage 2008


7 november 2008
'Kunst en Cultuur' en 'Stadsdeel Zeeburg': in de afgelopen jaren zijn deze twee zaken een innerlijke band aangegaan. Waar de aandacht voor cultuur in de beginjaren van het stadsdeel minimaal was, heeft Zeeburg zich de laatste jaren op dit gebied beter weten te profileren.

In 2006 is gestart met een actief kunst- en cultuurbeleid in stadsdeel Zeeburg. Na het vaststellen van de visie `Kunst en Cultuur leeft in Zeeburg' is werk gemaakt van het actief faciliteren en stimuleren van de cultuur in Zeeburg. Er is een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen: Het Bertus Aafjesfonds. De Cultuurmakelaar is van start gegaan en er is een Cultuurcommissie geïnstalleerd. Culturele ondernemers weten het stadsdeel steeds vaker te vinden. Gevolg van dit alles is dat de cultuur in Zeeburg bloeit en dat het stadsdeel steeds vaker zichtbaar is tijdens culturele activiteiten in Zeeburg.

De Cultuurrapportage biedt een overzicht van de resultaten van de eerste twee jaar van het Zeeburgse kunst- en cultuurbeleid.