Gemeente Coevorden

Fototentoonstelling in Kasteel over archeologische opgravingen

Gemeente Coevorden opent eind november een fototentoonstelling over voorwerpen die de afgelopen jaren tijdens archeologisch onderzoek zijn opgegraven. De fototentoonstelling wordt aangevuld met archeologische voorwerpen die bij eerdere onderzoeken in Coevorden zijn gevonden.

Coevorden werkt onder het motto `Coevorden Beweegt' aan een grootscheepse aanpak van het stadscentrum. Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden wordt op verschillende plaatsen in het centrum archeologisch onderzoek verricht. De verschillende onderzoeken hebben al veel vondsten opgeleverd, waaronder een kruithuis en een oude waterput. Bij de locatie waar het nieuwe gemeentehuis komt, zijn sporen van een kasteelgracht ontdekt met daaromheen een 22 meter brede vestinggracht met beschoeiingen uit de middeleeuwen. Verder troffen de archeologen grote hoeveelheden huisraad, sieraden, knopen en munten aan.

De tentoonstelling is vanaf eind november en tijdens openingstijden te zien in het Informatiecentrum Coevorden Beweegt, momenteel gevestigd in het Kasteel.