Benefiet concert Laura Fygi voor HeartVilla


TIEL, 20081109 -- Kiwanis Club Tiel vierde haar 4e lustrum met een fantastisch optreden van de internationaal vermaarde jazz zangeres Laura Fygi. Op vrijdag 7 november 2008, in de goed gevulde schouwburg Agnietenhof te Tiel, nam zij de circa 500 enthousiaste bezoekers mee in een wervelend optreden.

Voorafgaand aan de voorstelling heette de president-elect Lucien Tros van Kiwanis club Tiel het publiek van harte welkom en vertelde hen in het kort wat Kiwanis is, waarin men zich onderscheidt van andere serviceclubs en hoe zij invulling geven aan het motto "Serving the Children of the World". Björn Tannemaat, voorzitter van de Stichting Heartbeat, www.stichtingheartbeat.nl, informeerde het publiek over de doelstelling van de stichting. De in 2006 opgerichte stichting zet zich in om meer defibrillatoren in het straatbeeld te krijgen en organiseert vakanties en eendaagse activiteiten voor gezinnen met een hartpatiëntje.

Na deze korte introductie overhandigde Lucien Tros namens Kiwanis Club Tiel aan Björn Tannemaat een cheque van ¤ 7.500,00 als bijdrage voor de bouw van de HeartVilla. Deze HeartVilla, waar gezinnen met een hartpatiëntje een onbezorgde tijd kunnen doorbrengen, zal in 2009 gerealiseerd worden op Buitenplaats Horsterwold in Zeewolde.

Daarna was het podium voor Laura Fygi en haar band Hans Vroomans (piano en synthesizer / muzikale leiding), Koos Serierse (bas), Marcel Serierse (drums), Maarten van der Grinten (gitaar) en Jan Menu (sax). Laura Fygi is een topartiest, een echte vakvrouw, met haar zwoele stem bestrijkt zij een breed repertoire. Van nachtclubachtige sensuele jazzy nummers tot vet swingende Zuid-Amerikaanse salsa en bossanova. "Het is muziek waarmee ze is opgegroeid. Als kind heeft zij een aantal jaren in Uruguay gewoond. Daar, in de hoofdstad Montevideo, heeft de muziek haar hart veroverd. Ook zong zij Franstalige jazzy evergreens met daar overheen een gipsyachtig sausje van haar in 2007 verschenen Franstalige album Rendez Vous.

Meer informatie: www.stichtingheartbeat.nl





Stichting Heartbeat