Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

De Prins van Oranje en Prinses Mxima 8 november 2008 bij opening Erasmus Festival s-Hertogenbosch

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden zijn zaterdag 8 november aanwezig bij de officiële opening van het Erasmus Festival 2008 in het Theater aan de Parade in `s-Hertogenbosch.

Het Nederlands Dans Theater I, het Introdans Ensemble voor de Jeugd en Het Internationaal Danstheater verzorgen de openingsavond. Zij brengen mondiale dansen, die aansluiten op het festivalthema `De nieuwe Kosmopoliet'.

Om het jaar organiseert de Stichting Erasmus Festival 's-Hertogenbosch in aansluiting op het thema van de daags daarvoor uitgereikte Erasmusprijs een cultureel en educatief programma.

De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een voor Europa belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaalwetenschappelijk gebied. De prijs is dit jaar toegekend aan de Nederlands/Britse journalist, essayist en politiek commentator Ian Buruma.

Het programma van het Erasmus Festival 2008 bestaat van 8 tot en met 20 november onder meer uit een dansvoorstelling, theatrale lezing (première `Het Vertrek' van Vàclav Havel), exposities in museale en publieke ruimten, muziekvoorstellingen, een filmprogramma, educatieve projecten en verschillende publicaties. Het volledige festivalprogramma is te vinden op www.erasmusfestival.nl.

23 september 2008

* © RVD