Plasterk opent Day of the International Student

07/10/2008 16:46

Stichting Nuffic

2500 internationale studenten op 8 november in Den Haag bijeen

Plasterk opent Day of the International Student

De derde Day of the International Student (DIS) belooft net zo'n daverend succes te worden als de eerdere edities van deze feestelijke manifestatie. Opnieuw heeft de Nuffic, de Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs, een van de grootste en meest prestigieuze congrescentra in Nederland het World Forum in Den Haag voor de DIS gereserveerd. Er worden ongeveer 2500 internationale studenten verwacht die uit alle provincies van Nederland afkomstig zijn. De Day of the International Student 2008 vindt plaats op zaterdag 8 november. Minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verricht om 14.00 uur de opening.

In Nederland studeren ongeveer zeventigduizend buitenlandse studenten. Om hen te laten weten dat zij welkom zijn en om te laten zien dat het op prijs gesteld wordt dat zij een studiebestemming in Nederland zochten, organiseert de Nuffic jaarlijks the Day of the International Student met als thema 'Connecting Cultures'. Daar ontmoeten de bezoekende studenten landgenoten en studiegenoten die zij anders waarschijnlijk nooit waren tegengekomen. Het programma omvat excursies, workshops over effectief functioneren in een internationale omgeving en over het maken van een internationale carrière. Alles eindigt met een groot feest.

Deelnemers aan de Day of the International Student kunnen voorafgaand aan het programma kiezen voor excursies naar de miniatuurstad Madurodam of het beroemde Panorama Mesdag.

Dit jaar treffen de 2500 bezoekers die worden verwacht op de DIS Plaza in het World Forum, continentale paviljoens aan, zodat studenten uit Azië, Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië elkaar sneller tegen het lijf zullen lopen. Zij treffen daar ook vertegenwoordigers aan van een aantal alumni organisaties en vriendschapsverenigingen van mensen met een Nederlandse studie-achtergrond die in steeds meer landen over de hele wereld worden opgericht. Een aantal alumni associations zal op de Day of the International Student een presentatie verzorgen. Daarnaast is ook het bedrijfsleven op de DIS Plaza vertegenwoordigd.

De alumni steunen elkaar, houden de contacten met Nederland warm en blijven zo voordeel ondervinden van hun connectie met Nederland. Studenten kunnen nu alvast lid worden van een alumni organisation in hun land of regio. Ook kunnen zij zich aanmelden, als zij na terugkeer een willen oprichten.

Kerstin Schweighöfer, voorzitter van de Buitenlandse Persvereniging in Nederland besluit het middagprograma met een lezing over "How to survive the Low Countries: About Cheese & Joints, tolerance & too much water.".

De Day of the International Student eindigt met een groots feest, opgeluisterd door de DJ Bus en Coverband Blend. Tegelijkertijd is er ruimschoots gelegenheid voor karaoke.

Deelname voor buitenlandse studenten aan de Day of the International Student kost slechts 12,50 euro per persoon inclusief diner. Voor meer informatie www.dis2008.nl





http://http;//www.dis2008.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie