Gemeente Baarn

8 november: Dag van de Mantelzorg
mantelzorger

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Op zaterdag 8 november 2008 wordt een speciale verwendag georganiseerd voor alle mantelzorgers in Baarn. De dag staat in het teken van ontspanning en ontmoeting. Bent u mantelzorger, dan bent u van harte welkom! Kent u een mantelzorger? Attendeer hem of haar dan op deze speciale dag.

De dag vindt plaats in activiteitencentrum Boogh aan de Schoolstraat 53a in Baarn. Om 11.00 uur wordt de dag geopend door burgemeester De Groot. Vanaf 11.30 uur starten er diverse workshops houtbewerken, culinair kokkerellen, yoga, bloemschikken en sieraden maken. Wilt u verzekerd zijn van deelname aan een workshop dan kunt u zich nu al aanmelden via telefoonnummer (035)5418600. U kunt zich ook aanmelden op de dag zelf.

Naast de workshops zijn er diverse verwenactiviteiten zoals stoelmassage, klankschaal massage, manicure en een visagiste. Tussendoor kunt u genieten van de zingende jukebox. Verder kunt u meedoen met de mantelzorg-hyves en kunt u diverse Wii-spelletjes spelen. Vanaf 13.00 uur kunt u genieten van de wijnproeverij. Verder start in een aparte ruimte ieder half uur de film Broertje.

Alle activiteiten zijn gratis, inclusief de werkmaterialen.Wilt u alleen een bezoekje brengen en een kijkje nemen? Dan bent u natuurlijk ook van harte welkom. U kunt 8 november gewoon langskomen en zelf bepalen hoe lang u blijft.

Deze dag is extra feestelijk omdat het Steunpunt Mantelzorg officieel wordt geopend. Dit steunpunt gaat een centrale functie vervullen bij het ondersteunen en begeleiden van Baarnse mantelzorgers.