Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Oktober

* | Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

8 november 2008: Dag van de Mantelzorg in Holdert

Iedereen doet wel eens iets voor een ander. Dat beschouwen we als min of meer normaal, maar er zijn ook mensen die dag in dag uit zorgen voor hun hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur. Tijdens de Dag van de Mantelzorg op 8 november a.s. kunnen deze mantelzorgers zichzelf eens lekker in de watten laten leggen.

U bent welkom!
Bent u mantelzorger? Op 8 november bent u vanaf 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in Holdert, Van Knobelsdorffplein 121 in Drachten. Er is van alles te doen en te beleven. Zo is er muziek, diverse informatiestands, kunt u genieten van een stoel- of voetmassage, een gratis bezoek brengen aan het Museum Smallingerland, een ontspannen praatje maken en smullen van de lekkere hapjes van het buffet. De toegang is gratis!

Mantelzorggids en Smallingerlands applaus
Om 10.30 uur presenteert wethouder Jan Rozema de Mantelzorggids. Deze gids geeft een actueel overzicht van de hulpverleningsorganisaties in Smallingerland die faciliteiten voor mantelzorgers aanbieden. Het beleid van de gemeente is er ondermeer op gericht om mantelzorgers te (h)erkennen en waar nodig door te verwijzen naar de juiste hulpverleningsinstanties. In dit kader wordt ook het 'Smallingerlands Applaus voor Mantelzorgers' uitgereikt. Voor dit 'applaus' konden mensen hun mantelzorger opgeven. In totaal ontvangen 150 mensen dit applaus. Zij krijgen allen een geldbedrag. Tien mantelzorgers worden nog eens extra in het zonnetje gezet. Zij ontvangen ook een waardebon voor een verwenweekend. De verhalen van deze tien bijzondere Smallingerlanders zijn ook opgenomen in de mantelzorggids.

Bent u van plan om naar de Dag van de Mantelzorg te komen, dan horen we dat graag van u. U kunt zich opgeven door te bellen met de VrijwilligersCentrale (0512-511859, ma. t/m do. van 9.00 tot 12.30 uur) of door een e-mail te sturen naar vwc@mosweb.nl.