Gemeente Ermelo


10 jaar gemeentelijk Natuur- en MilieuEducatief Centrum Ermelo

Logo NME Centrum Deze maand is het 10 jaar geleden dat het gemeentelijk Natuur- en MilieuEducatief (NME) Centrum Ermelo haar deuren opende. De Stichting Natuur- en MileuPlatform (NMP) Ermelo geeft sinds 1998 vorm en inhoud aan het NME-Centrum. Zo zijn er regelmatig diverse cursussen te volgen, worden er natuur- en milieuleskisten naar de basisscholen uitgezet en zijn er tentoonstellingen in het centrum.
Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum heeft de Stichting NMP Ermelo een speciale nieuwsbrief uitgegeven, hierin blikt wethouder Nederveen terug op de activiteiten in en vanuit het centrum en wordt er vooruit gekeken naar het nieuwe onderkomen. Het Pakhuis Centrum voor Erfgoed, Natuur en Milieu Ermelo wat eind 2009 gereed moet zijn naast molen De Koe op het Molenaarsplein. De speciale nieuwsbrief is verkrijgbaar in het gemeentehuis, de VVV Ermelo en het NME-Centrum.

Wandelexcursie
Op zaterdag 8 november is er in het kader van het 10-jarig jubileum een wandelexcursie van circa 10 km voor jong en oud, naar de Groevenbeekse Heide en de landgoederen Oud en Nieuw Groevenbeek welke wordt georganiseerd door de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo. Het vertrek is om 09.30 uur vanaf het NME-Centrum, gelegen aan de Burgemeester van Oordtstraat 30, Ermelo.

Onderleiding van de gidsen Gert Schuurman en Gerard van Ruiten zal aandacht worden geschonken aan de cultuur en de natuur. Zo worden de grafheuvels en het urnenveld op de Groevenbeekse Heide bezocht en wordt op het landgoed Oud Groevenbeek o.a. aandacht besteed aan de vele paddenstoelensoorten die in deze tijd van het jaar in allerlei kleuren en vormen te bewonderen zijn. Al lopend keren we rond 12.00 uur terug bij het NME-Centrum. Daar kan onder het genot van een drankje en een klein hapje nagepraat worden over de excursie en kan in het centrum de tentoonstelling over de klimaatsverandering bekeken worden. Het centrum is die dag tot 15.00 uur open.

Deelname
Deelname is gratis voor jong en oud. Opgave vooraf is niet noodzakelijk. Vanwege de terreingesteldheid is deze excursie minder goed geschikt voor rolstoelgebruikers, goed schoeisel wordt aanbevolen. Kijk voor meer informatie over het NME-Centrum op www.nmecentrum-ermelo.nl.

NME Centrum