Gemeente Etten-Leur


Zaterdag a.s. afsluiting van voortuinenwedstrijd

Zaterdag aanstaande (8 november) krijgt de voortuinenwedstrijd, die de gemeente Etten-Leur en de Woonstichting Etten-Leur hebben opgezet voor bewoners van een deel van de wijk Grauwe Polder, zijn vervolg. Vanaf 09.30 uur gaan de deelnemers weer aan de slag en loopt de bekende televise-tuinman Rob Verlinden in de buurt rond om een praatje te maken, tuinvragen te beantwoorden en om te adviseren bij de tuinwerkzaamheden. Hij kan dan in elk geval constateren dat in veel voortuinen al de planten die vorige week zijn uitgedeeld, staan te pronken.

Natuurlijk gaat hij ook langs bij mevrouw Weststrate aan de Vioolstraat 45, bij wie de voortuin gratis geheel opnieuw is aangelegd en ingericht, en bij de heer Vorrink aan de Tamboerijn 42, die met eenzelfde metamorfose van zijn voortuin is verrast.

image

Om 12.30 uur is er voor alle deelnemers en betrokkenen bij de voortuinenwedstrijd een gezamenlijke lunch in wijkgebouw De Gong aan de Trompetlaan. Rob Verlinden houdt daar een korte toespraak. Na de koffie- en theebreak omstreeks 15.00 uur bij de kraam en de eerder deze week geplante "wensboom" ter hoogte van Vioolstraat 10, gaat de jury de voortuinen langs om deze te beoordelen.

Om 16.00 uur vindt de afsluiting van de voortuinenwedstrijd plaats op dezelfde locatie in de Vioolstraat. Daar onthullen wethouder Felix de Bekker, een bewoner van de Vioolstraat en Rob Verlinden tezamen een kunstwerkje. Rob Verlinden zal vervolgens de drie prijswinnaars van de wedstrijd bekend maken. Tenslotte wordt gezamenlijk het glas geheven op het succes van de voortuinenwedstrijd.

Ook zaterdag aanstaande maakt een cameraploeg filmopnamen van het opknappen van de voortuinen. SBS 6 zendt die - samen met andere sfeerbeelden van Etten-Leur - op 29 november en 6 december a.s. tussen 17.00 en 18.00 uur uit in het televisieprogramma De Tuinruimers.

20081013\pwm\0463

Begroting 2009
Schaatsen!

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl