Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


Cities

07-11-2008: Heemskerk geeft startsein Holland Art Cities

Museum Boijmans Van Beuningen opent met `Erasmus in Beeld'

HEEMSKERK GEEFT STARTSEIN HOLLAND ART CITIES

Op 8 november 2008 geeft staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken het officiële startsein van Holland Art Cities. Het kunst- en cultuurevenement opent met de tentoonstelling Erasmus in beeld in Museum Boijmans Van Beuningen. Holland Art Cities loopt van 8 november 2008 tot en met medio 2011 met als doel 200.000 extra buitenlandse bezoekers naar Nederland trekken.

Meeste kunst per km2
Tien musea uit de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zorgen voor een ware kunst- en cultuurexplosie, waarmee Holland Art Cities buitenlandse bezoekers en Nederlanders de meeste kunst per km2 biedt. Binnen Holland Art Cities concentreren de musea en steden hun programmering rond drie thema's die elkaar opvolgen in de tijd. Het evenement start met het thema Internationale Invloeden gevolgd door Jong: Moderne en Hedendaagse Kunst en Design. Het evenement wordt afgesloten met Hollandse Meesters.

Erasmus trapt af
Met de tentoonstelling Erasmus in beeld gaat Holland Art Cities op 8 november 2008 officieel van start. De tien musea hebben zich door het eerste thema Internationale Invloeden laten inspireren. Nederlanders hebben de wereld verkend en uit vele windstreken zijn buitenlanders naar ons land gekomen. Er is altijd grote belangstelling geweest voor de gebeurtenissen elders in Europa: zo kan Nederland als een kruispunt van wegen worden opgevat die zijn weerslag heeft gehad in de kunst, cultuur en wetenschap. Dit komt tot uiting op uiteenlopende manieren in de tentoonstellingen.

Deelnemende partijen
Tien musea staan garant voor de kwaliteit van het programma van Holland Art Cities: Van Gogh Museum, Hermitage Amsterdam, Rijksmuseum en het Stedelijk Museum (Amsterdam), Gemeentemuseum Den Haag en het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis (Den Haag), Museum Catharijneconvent en het Centraal Museum (Utrecht) en Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal Rotterdam (Rotterdam). Daarnaast vinden in 2009 de heropeningen plaats van de Hermitage Amsterdam en het Stedelijk Museum Amsterdam.

Voor meer informatie kijk op www.hollandartcities.com .