Gemeente Rotterdam

Daar proberen jongeren uit de vier grote steden in elkaars stad achter te komen.

Vanaf zaterdag 8 november is op Nederland 2 'Onze Schatten' te zien. In deze nieuwe televisieserie ontdekken jongeren de monumenten in elkaars stad. Schatten waar ze dagelijks langskomen, maar nooit naar hebben gekeken of iets vanaf weten.

Dat monumenten stoffig, saai en alleen voor ouderen van betekenis zouden zijn, mag naar het rijk der fabelen. In 'Onze Schatten' ontdekken Marian uit Amsterdam, Mitchel uit Rotterdam, Arantxa uit Den Haag en Mo uit Utrecht welke verhalen achter de monumenten schuil gaan. Zo ontdekken ze allerlei soorten gebouwen, de functies en de geschiedenis.

De eerste aflevering heeft onder meer de bruggen van Rotterdam tot onderwerp. Te zien zijn De Hef en de Erasmusbrug. Voor de televisieserie zijn in Rotterdam 89 jongeren geïnterviewd over hun stad. Zij vertelden dat alles nieuw is in het centrum van de stad. Beter en mooier, vinden ze. Ook is het een superstad voor jongeren: overal kun je uitgaan, er is veel te doen, veel ruimte. Wel zou het schoner mogen.

Ze noemden allen de Erasmusbrug als beeldmerk van de stad. Jongeren uit andere steden vinden Rotterdam een goede stad om te winkelen, en mooi nieuw, maar wel ongezellig.

Onze Schatten, vanaf zaterdag 8 november elke zaterdag op Nederland 2 bij de NPS om 16.05 uur.

Bron: Bestuursdienst, 07-11-2008