Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 7 november 2008

Bollenbad weer open vanaf zaterdag!

Toen onlangs in de douche van de sauna van het zwembad Bollenbad een kleine hoeveelheid legionella was aangetroffen, hebben wethouder van Volksgezondheid Martijn Vroom (CDA) en de leiding van het Bollenbad besloten het zwembad tijdelijk te sluiten. De sluiting zou duren totdat de uitkomsten van een tweede onderzoek uitsluitsel zouden geven over de legionella. Uit het eerste onderzoek bleek dat het om een niet schadelijke vorm van legionella ging. Het komt in Nederland met enige regelmaat voor dat deze ongevaarlijke vorm van legionella aangetroffen wordt in zwembaden. Het heeft dan ook niets te maken met de ouderdom van het zwembad. Echter, om geen enkel risico te nemen werd
- in afwachting van de resultaten van het tweede onderzoek - het zwembad tijdelijk gesloten. De resultaten van het tweede onderzoek zijn zeer duidelijk, er is geen legionella meer aanwezig in het gehele zwembad. Daarom heeft wethouder Vroom, samen met de leiding van het Bollenbad besloten om het zwembad vanaf zaterdag 8 november 2008 weer te openen.

Wethouder Vroom: "Dit is goed nieuws! De resultaten van het tweede onderzoek zijn zeer duidelijk, er is geen legionella meer aanwezig in het zwembad. Daarom gaan de deuren van het Bollenbad zaterdag weer open. U kunt weer met een gerust hart naar ons Noordwijkse zwembad. Verder alle lof voor de goede samenwerking tussen de gemeente en het Bollenbad."