TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 07-11-2008

Radio
TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 8 november
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 8 NOVEMBER

In TROS KAMERBREED zijn te gast Frans Timmermans (PvdA), staatssecretaris voor Europese Zaken, en René Paas, voorzitter van de vakcentrale CNV.

Frans Timmermans reageert op de verkiezing van Barack Obama tot 44ste president van de Verenigde Staten. De eerste reacties en emoties zijn voorbij en nu wacht de harde realiteit. Obama moet zijn ministers gaan kiezen. Wie heeft de voorkeur van Timmermans op de posten Buitenlandse Zaken en Defensie? En wat gaat dat betekenen voor het Nederlands en Europees beleid? Is er een reële kans dat onze troepen toch weer langer in Afghanistan moeten blijven?

En wat verwacht Timmermans van de samenwerking met Obama op economisch gebied? Zullen de VS en Europa gaan samenwerken of geldt: eigen belang eerst? Ook gaat het over inspirerend leiderschap. Obama heeft veel nieuwe kiezers aangeboord, kunnen Nederlandse politci daar nog wat van leren?

Met René Paas gaat het ook over economische samenwerking tussen het Amerika van Obama en Nederland. Maar natuurlijk spreken Margriet Vroomans en Kees Boonman ook met Paas over de gevolgen van de financiële crisis voor de werkgelegenheid. Want met een economische recessie in het vooruitzicht is de kans groot dat een aantal bedrijven hun deuren moet sluiten en werknemers moet gaan ontslaan. Welke plannen heeft Paas om op te komen voor de mensen die ten gevolge van de crisis op straat komen te staan? Kan hij mensen die bang zijn hun baan en huis te verliezen in deze onzeker tijden een steun in de rug geven?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl