IVN Nederland


RSS ivn.nl

Landelijke IVN Dag 2008
8 november 2008

Een dagje uit voor IVNers, maar zeker ook gelegenheid voor uitwisseling. Fietsen of wandelen door het grootste Nationaal Park van Nederland, interessante ontmoetingen met IVN-collegas, inspiratie opdoen of gewoon lekker bijkletsen met andere IVNers. Kom naar de IVN dag bij Nationaal Park De Hoge Veluwe!

IVNers ontvangen een gratis toegangsbewijs voor het Park de Hoge Veluwe (excl. Kröller Muller museum). Reiskosten en eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening. De pendelbus naar de Hoge Veluwe is gratis. Wil je fietsen door het park, dan wordt aanbevolen om per eigen vervoer te komen en je eigen fiets mee te nemen. Er zijn beperkt witte fietsen beschikbaar. Het programma ziet er als volgt uit:

* Op eigen gelegenheid fietsen of wandelen door het park.
* Excursies door de landschappentuin en de omgeving van Jachtslot St Hubertus

* Bezoek het bezoekerscentrum Museonder

* Presentaties over het park De Hoge Veluwe in de filmzaal van het bezoekerscentrum.

* Workshops en presentaties (voor IVN leden) in één van de zalen van restaurant de Koperen Kop

* Uitwisselingsmarkt op het centrale Marchant plein, waar IVN-afdelingen en beroepskrachten hun ervaringen kunnen uitwisselen met anderen (IVN-afdelingen kunnen zich nu al opgeven om zich te presenteren)

* Bezoek aan het Kröller Müller museum en de beeldentuin. De toegang hiervoor is 7,- (kinderen 3,50) en is niet bij de entree voor de IVN dag inbegrepen.

Je bent welkom vanaf 10.00 uur. Het programma start vanaf 10.30 uur en loopt door tot 16.00. Je kunt daarna nog in het park blijven tot de sluitingstijd van 18.00 uur. Introducés zijn welkom. Elk IVN-lid kan maximaal drie introducés meenemen. Voor hen is de toegangsprijs van het park de Hoge Veluwe 3,50 (kinderen 1,75; normale toegangsprijs: 7,-/ 3,50). In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen lunch in het programma opgenomen. Dat geeft ieder de gelegenheid om zelf te lunchen op de wijze die je zelf het beste vindt (lunch meenemen, of kopen in één van de restaurants in het Park).

Informatiemarkt en workshops

Tijdens de dag willen we aandacht besteden aan het uitwisselen van ervaringen tussen IVN afdelingen. Dat kan tijdens een informatiemarkt en bij enkele workshops, waarbij afdelingen hun activiteiten kunnen presenteren. Het gaat dan vooral om de bijzondere activiteiten, waar de afdeling trots op is en waarmee andere IVN afdelingen nieuwe inspiratie kunnen opdoen. Als uw afdeling belangstelling heeft om mee te doen met deze informatiemarkt of ideeën heeft voor invulling van een workshop kunt u contact opnemen bij voorkeur via e-mail consulentschap.gelderland@ivn.nl of per post aan IVN Consulentschap Gelderland, Jansbuitensingel 13, 6811 AB Arnhem. Graag ontvangen wij uw reactie uiterlijk 14 september a.s. Ontvangen wij geen reactie van u dan gaan we er van uit dat uw afdeling geen bijdrage levert aan de informatiemarkt of workshops. Voor alle duidelijkheid:
* De markt is nog onder voorbehoud vanwege de mogelijkheden ter plekke en de deelname door de IVN afdelingen.
* Afhankelijk van de hoeveelheid reacties en de te presenteren onderwerpen zullen wij mogelijk een keuze moeten maken.
* De markt zal zeer waarschijnlijk in de buitenlucht plaatsvinden. Er zijn kramen beschikbaar.

* IVN afdelingen die zich opgeven ontvangen in ieder geval eind september van ons bericht.

* Specifieke vragen horen wij graag van u. Details worden de komende maanden uitgewerkt en worden te zijner tijd toegestuurd.

Aanmelden IVN Dag 2008

U kunt zich al aanmelden voor de landelijke IVN Dag2008. Vul daarvoor online het aanmeldformulier in: Aanmeldformulier IVN-dag 2008

Meer informatie en vragen

Specifieke vragen over het programma kun je stellen aan Saskia van Daalen s.van.daalen@ivn.nl of Hans Hogenbirk h.hogenbirk@ivn.nl (evt. via 026-3512927)