Ingezonden persbericht


Persbericht:

Zaterdag 8 november

Het NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ARMWORSTELEN 2008

De wedstrijden beginnen om 13.00 uur en duren tot ongeveer 20.00 uur. Het evenement vindt plaats in Het Grolsch Sportcafé, Franciscusweg 6a in Hilversum. Het NK armworstelen is een open kampioenschap voor: Jeugd t/m 18 jaar
Dames -65 kg en +65 kg
Heren -70 kg, -80 kg, -90 kg en +90 kg

Armworstelen is een sport waar het niet alleen op kracht aankomt, maar ook op techniek, snelheid en doorzettingsvermogen. Dit jaar is er op het NK ook een jeugdklasse omdat deze sport ook steeds meer jongeren trekt (t/m 18. Bij grote internationale toernooien wordt in meer klasses gestreden vanaf 55 kilo, t/m 110+ en dan steeds per 5 kilo. Armworstelen is een contactsport, waarbij de deelnemers voor een match concurrenten en na de tijd vrienden zijn. Dat imago willen we ook duidelijk laten zien. Dat Armworstelen training vergt willen we ook benadrukken en dat, net als bij elke sport, ook blessures kunnen optreden. Elke week wordt er dan ook getraind op kracht, techniek(!) uithoudingsvermogen en houdingen, want een verkeerde houding of techniek kan leiden tot blessures. Voor een wedstrijd wordt altijd rekening gehouden met nieuwe mensen en wordt er uitleg gegeven, omdat we er natuurlijk baat bij hebben de sport zo groot mogelijk te maken. Er zijn een paar technieken die men zich eigen kan maken, zoals de 'hook', de 'toproll' en de 'press'. (Kom maar eens op www.amsterdamarmwrestling waar technieken worden getoond.)

In elke hoek van Nederland wordt deze sport - steeds vaker, tot onze vreugde - beoefend en daardoor stijgt het niveau ook voortdurend. Nederland kan zich inmiddels meten met de rest van de wereld, getuige de resultaten van het afgelopen Wereld Kampioenschap in Manchester. (1043 deelnemers vanuit IJsland t/m Australië!) Ook is in juli een groot internationaal toernooi geweest in België waar elk jaar beter gepresteerd wordt. Begin december is het wereldkampioenschap in Canada, waar Nederland ook weer door een delegatie armworstelaars wordt vertegenwoordigd.

Inmiddels is Nederland vier armworstelverenigingen rijk, In Urk, heerhogowaard, Amsterdam en Rotterdam. Vanuit de NLAB (Nederlandse Armworstelbond) worden gedurende het seizoen competitiewedstrijden georganiseerd, waar armworstelaars vanuit het hele land met elkaar de strijd aangaan. (4 x per jaar)

Wij hopen dat uw interesse is gewekt en zien uit naar uw aanwezigheid. In 2007 konden we rekenenen op veel aandacht van Nederland 3, SBS6 en diverse lokale media. Daarnaast hebben we diverse tijdschrift- en radio interviews mogen geven.

Mocht u nog behoefte hebben aan gedetailleerde informatie dan kunt u mij bereiken op 020 - 41 96 432 of via info@amsterdamarmwrestling.com.

Met vriendelijke groeten,
Herman Feberwee.
PR manager NLAB.