Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Blijf Mobiel Beurs zaterdag 8 november

gepubliceerd op : 5-11-2008

Op zaterdag 8 november aanstaande vindt in Oldenzaal voor de eerste keer een Blijf Mobiel Beurs plaats. De beurs vindt plaats in de hal van het stadhuis van 11.00 tot 16.00 uur en is bestemd voor ouderen en mantelzorgers die geïnformeerd willen worden over mobiliteit in het verkeer. De toegang is gratis.

De gemeente Oldenzaal zet zich in voor goede voorlichting over mobiel zijn en blijven in het verkeer. Daarom organiseert zij dit jaar voor de eerste keer de Blijf Mobiel Beurs. Het initiatief hiervoor ligt bij het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) in samenwerking met de Overijsselse gemeenten, ouderen- en gehandicaptenbonden, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de politie.

Volgens het ROVO blijkt uit ongevallencijfers dat oudere fietsers regelmatig slachtoffer worden in het verkeer. Als ouderen mede daardoor niet meer actief deelnemen aan het verkeer kan hun wereld kleiner worden. Niet iedereen is op de hoogte van mogelijkheden om mobiel te blijven.

Er zijn veel mogelijkheden om mobiel te blijven: dit is de boodschap die tijdens de Blijf Mobiel Beurs wordt uitgedragen. Ouderen kunnen mobiel blijven door cursussen te volgen die hen beter in staat stellen om te blijven fietsen of auto te rijden. Als dat te moeilijk wordt kan het openbaar vervoer of de scootmobiel misschien een oplossing voor dat probleem zijn. Op de beurs kan men o.a. geïnformeerd worden over diverse vormen van vervoer, hulpmiddelen, de nieuwe verkeersregels, rijbewijsverlenging, aangepaste fietsen en nog veel meer op dit gebied. Daarnaast worden er ook diverse bewegingsactiviteiten getoond waar u aan kunt deelnemen. Ook kan men deelnemen aan een oogtest.